Cicle de podcasts "A l'altra banda del fil"

Comencem una sèrie de podcasts conjunts entre El Crític i l'Observatori DESC#Alaltrabandadelfil, un projecte amb converses tranquil·les per reflexionar i posar la vida i els nostres drets al centre.

La pandèmia de la Covid-19 ha agreujat encara més la crisi econòmica, social i ambiental que patim. La dicotomia entre el capital i la vida es fa més evident. En temps convulsos com els que vivim, us proposem escoltar propostes que fugen dels discursos oficials. Veus crítiques que, malgrat la distància, expliquen com posar al centre els drets econòmics, socials, culturals i ambientals. #Alaltrabandadelfil, un podcast mensual amb entrevistes sobre vida i alternatives de l'Observatori DESC i CRÍTIC.

Aquestes són les primeres entrevistes d'un Cicle de podcasts, que sortiran mensualment (el segon dijous de cada mes). 

--

18.02.2021: LIDÓN GASULL, advocada en drets humans i directora de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, l’AFFAC

La pandèmia de la Covid-19 ha impactat especialment sobre l’educació i ha fet evidents les fractures i les desigualtats que travessen el sistema educatiu català malgrat el treball i els esforços ingents dels i les docents. Amb ella parlem de les escoles i dels serveis públics, repassem d’on venim i obrim una mirada cap al futur: quines alternatives proposa per tal de garantir el dret a l’educació i la igualtat? 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.01.2021: MERITXELL SÁNCHEZ-AMAT, metgessa de família al CAP Besòs de Barcelona i presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP)

Meritxell Sánchez-Amat és metgessa de família al CAP Besòs de Barcelona i presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP), una entitat nascuda el 2009 per reclamar més recursos per a l'atenció primària a Catalunya. Precisament aquest àmbit és un dels que més ha patit els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Parlem amb ella sobre del paper de l'atenció primària per garantir la salut comunitària, i també sobre els efectes de les retallades i les privatitzacions en sanitat, de les desigualtats socials i, sobretot, de quines estratègies es poden desenvolupar per posar la salut al centre.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.12.2020: MARCO APARICIO, President de l'Observatori DESC

“NO HEM DE CONCEBRE ELS DRETS AÏLLATS: CALEN ESTRUCTURES COL·LECTIVES PER DEFENSAR-LOS”

Marco Aparicio és president de l’Observatori DESC, doctor en Dret per la UAB i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona, on també és director de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible. Ha treballat a fons els drets dels pobles indígenes a l’Amèrica Llatina i ha participat en el procés constituent de l’Equador. És membre de la junta de l’Institut Català per la Pau i forma part del grup d’empreses i drets humans de Lafede.cat. Conversem amb ell per entendre la crisi dels drets econòmics, socials i cultura i alhora a buscar fórmules per guanyar-ne més.


[També pots escoltar aquest podcast a Spotify i a Soundcloud.]

Multimedia

podcast_a_laltra_banda_del_fil