Una ciutat per qui l’habita: construint el dret a la ciutat

Com creem barris habitables i propers? Com aconseguim una ciutat habitable, dins i fora de l’espai privat? La Directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela, moderarà la taula rodona inaugural el dimarts 5 d'octubre a les jornades "Superilla Barcelona: La ciutat després de la covid", organitzades per l'Ajuntament de Barcelona

L’accessibilitat als serveis bàsics en el nostre entorn més pròxim s’ha convertit en un element fonamental de la vida urbana i la monofuncionalitat de les ciutats no és una solució sostenible. Durant l’època de la pandèmia, hem redescobert la importància de la proximitat. Ens hem tornat més locals i necessitem poder oferir totes les funcions de la ciutat a l’escala de cada barri. Necessitem un sentit de comunitat al nostre voltant per gaudir de la nostra vida quotidiana, així com de l’entorn que ens envolta.

  • Com aconseguim una ciutat habitable, dins i fora de l’espai privat?
  • Com creem barris habitables i propers?

 

Taula rodona (Dimarts, 5 d'octubre 2021, 18:00 - 20:00 h)

Moderada per Irene Escorihuela (Directora de l'Observatori DESC).

Raquel Rolnik, relatora especial de les Nacions Unides sobre habitatge.

Mike Lydon, director de The Street Plans Collaborative i autor de Tactical Urbanism: Short-Term Action, Long-Term Change.

 

Més informació (consulta el programa complet)

Les restriccions durant la pandèmia de la covid-19 han evidenciat la necessitat d’un urbanisme de proximitat, que reforci els atributs que defineixen la vida a la ciutat: la diversitat, la densitat i els intercanvis entre les persones.

Les jornades oferiran tres dies d’inspiració i reflexió col·lectiva sobre les ciutats després de la covid. Una cruïlla de persones i idees, de ben a prop i de més enllà, per millorar l’espai públic i la qualitat de vida de totes, sense deixar ningú enrere. Comptarem amb 8 sessions, sobre 8 temes diferents, sobre el futur de les ciutats. Podeu consultar les difrerents sessions i ponents aquí: https://aftercovid.city/superillabarcelona/ 

Hi estan convidades totes les professionals, activistes, investigadors, treballadors públics i qualsevol persona interessada a compartir visions, aprenentatges i iniciatives al voltant del futur de les ciutats.

Multimedia

Information

Tipus
Jornada
Date/s
Tuesday, 5 October, 2021 - 18:00
Date/s

5 d'octubre de 2021

Lloc

Espai Fossat – Mercat de Sant Antoni