Preestrena documental + Presentació llibre "Quan plou sobre mullat" a Barcelona

El proper 24 d'abril presentem el documental i el llibre Quan plou sobre mullat: 50 anys de neoliberalisme, crisi rere crisi, un projecte de l’Observatori DESC que aborda la successió encadenada i superposada de crisis a les quals ens hem vist abocades en els últims 50 anys.

“L’única revolució en marxa es diu capitalisme i és una revolta permanent contra els límits”.

Quin ha estat és l’impacte en les nostres vides després d’anys de crisis superposades? Quin ha estat el resultat de 50 anys de polítiques neoliberals en àmbits com el treball, l’emergència climàtica, l’habitatge i l’alimentació?

El proper dilluns 24 d’abril l’Observatori Desc i Bruna Productora Audiovisual, amb la col·laboració d’EntrePobles, presentem el documental Quan plou sobre mullat. 50 anys de neoliberalisme crisi rere crisi, a través del qual es fa un recorregut per les diverses crisis i transformacions de les darreres dècades al Sud dels Pirineus. Des de la desindustrialització dels anys 80 fins al capitalisme verd que pretén passar de puntetes per la crisi climàtica, passant per financiarització de l’economia, les privatitzacions del sector públic i els rescats dels oligopolis com a remei a les successives recessions, aquest documental explora diferents conflictes, des de Sagunt a Barcelona, de Murcia a Huelva, de crisi en crisi i crisi sobre crisi, econòmica, social, laboral, habitacional, climàtica, ambiental i de cures.

Així mateix també presentarem el llibre “Quan plou sobre mullat” escrit per més de 30 autores, que ens interpel·la sobre quina memòria, reflexions, aprenentatges, eines i escletxes tenim al nostre abast per reconstruir la destrossa d’un (des)ordre neoliberal que muta, es rearma i torna a prometre’ns, crisi sobre crisi, el progrés d’un nou futur immediat i voraç que descansa sobre l’oblit de l’anterior a tota velocitat.

L'Observatori DESC et convida a la presentació del projecte Quan plou sobre mullat: 50 anys de neoliberalisme, crisi rere crisi, el proper 24 d'abril, a les 18:30 h, a la sala Zumzeig. L'entrada és gratuïta, però l'aforament és limitat.

Multimedia

Amb el suport de

Información

Tipus
Jornada
Fecha/s
Lunes, 24 Abril, 2023 - 18:30
Fecha/s

Dilluns, 24 d'abril a les 18:30h

Lloc

Sala Zumzeig (C/Béjar, 53 - Barcelona)