L'Observatori DESC davant la situació social i política que viu Catalunya

Davant la situació social i política que viu Catalunya, amb les mobilitzacions i manifestacions que estan tenint lloc a Barcelona i a la resta de Catalunya després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem en relació a 12 líders polítics i activistes catalans, volem explicar el nostre posicionament com a Observatori de Drets Socials.

L'Observatori DESC s'adhereix al comunicat de Lafede.cat : "La societat civil catalana rebutja la sentència"

Més de 550 entitats donen suport al manifest "Davant la sentència del procés - Una crida a la llibertat com a espai de consens". Aquest manifest que es va publicar el 14 d’octubre, dia en què es va fer pública la sentència del “procés”, és un manifest de rebuig a la sentència on es denuncien les “conseqüències greus que aquesta té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat”. El manifest s’ha presentat a les 13.30 h a la Plaça de Sant Jaume. Les adhesions estan obertes a través d’un formulari.

Declaració : Aturem l’espiral de la violència, crida a la mobilització noviolenta

L'Observatori DESC s'uneix juntament amb altres entitats de la societat civil, a una iniciativa impulsada per Lafede.cat : una declaració amb caràcter d’urgència reafirmant-se en el rebuig a la sentència, demanant la fi de l’espiral de violència i cridant a la mobilització noviolenta.

Manifest de l’economia social i solidària davant la sentència del procés #ESSxllibertat

L'Observatori també s'adhereix al Comunicat impulsat per la Xarxa d'economia Social i Solidaria (XES), juntament amb altres organitzacions, un manifest conjunt  rebutjant la sentència.

 

Des de l'observatori, animem a participar en la del dissabte 26 d'octubre a la tarda.


 

 

Multimedia

posicionament-sentencia-.