La Llei del dret a l´habitatge de Catalunya: deu anys de vigència. Balanç i futur

El llibre “La Llei del dret a l´habitatge de Catalunya: deu anys de vigència. Balanç i futur”, ha estat publicat l’any 2018 per l’editorial Thomson Reuters-Aranzadi en idiomes català i castellà: Versió en català, Versió en castellà.

La publicació recull les reflexions transversals d’autor/es en el marc de l’efemèride i entorn la norma, per tal de distribuïr el llibre entre agents destacats que treballen en el camp de l’habitatge, a destacar les administracions públiques locals catalanes i els seus professionals vinculats a la cobertura del dret a l’habitatge i les polítiques públiques derivades.

L’obra es proposa realitzar un balanç dels deu anys de vigència de la Llei, pensant també en el futur i en la generació de debat tècnic, social i polític informat. A través d’onze capítols, elaborats per setze autors i autores diverses, alguns d’ells més generals i d’altres centrats en aspectes específics claus de la norma, el llibre sargeix un fil conductor a mode de repàs dels efectes de la norma, introduint també una mirada de contrast que possibiliti detectar i esboçar les possibilitats existents avui dia d’aplicar-la en camps on té recorregut encara, així com com en nous àmbits on pugui tenir un impacte positiu en el sentit de protegir i garantir de forma efectiva el dret a l’habitatge, posant alhora en relleu en què podria millorar-se la norma i les polítiques públiques d´habitatge que troben cobertura en ella. Els temes inclosos són l’avaluació general de la norma, el context comparat europeu i estatal, l’habitatge social i el mandat de solidaritat urbana,  l’habitatge desocupat i la utilització anòmala, la planificació local, metropolitana i a nivell de Catalunya del dret a l’habitatge, la rehabilitació, conservació i millora dels habitatges, l’acció pública en matèria d’habitatge, i el futur en relació a la protecció del dret a l’habitatge.

Coordinació: Observatori DESC, Institut de Recerca TransJus (UB).

Editorial: Thomson Reuters-Aranzadi

Amb la col·laboració de: Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ajuntament de Barcelona, Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL).

Adquiriu el llibre: català, castellà.

Información

Tipus publicació
Llibres i Informes
Editorial
Thomson Reuters-Aranzadi
Data de publicació
2018
Autors/es
Vàries autores. Coordinació: Observatori DESC, Institut de Recerca TransJus (UB)