Cinefòrum i presentació de l'estudi "Seguretat privada i dret a l'habitatge a Europa: els casos de Camelot i Desokupa"

Des de l'Observatori DESC us convidem a participar en el debat que seguirà la projecció del documental "Carefree Vacant Property" sobre l'empresa Camelot Property i a la presentació de l'informe "Seguretat privada i dret a l'habitatge a Europa: el cas de les empreses anti-okupa".

 

La idea és comparar el fenomen de Desokupa amb el desenvolupament d'altres empreses privades "anti-okupa" a la resta d'Europa. A les últimes dècades han aparegut moltes noves estratègies per impedir tant les cases okupes com les ocupacions en precari. Això fins i tot s'ha convertit en un sector de negocis, per tant cal analitzar que està passant i debatre-ho.

"Nacida en los Países Bajos, pero hoy también presente en el Reino Unido, Bégica y Francia, la empresa Camelot ofrece otro tipo de "solución" para proteger la vivienda vacía de las ocupaciones: la "protección por ocupación". Estas empresas proponen a sus clientes que unos "guardias anti-okupa" (híbrido entre inquilino y trabajador) protejan las propiedades vacías (viviendas, oficinas, castillos, iglesias...) para impedir posibles ocupaciones y mantener el valor del bien immobiliario. El documental "Carefree Vacant Property", realizado por la Unión de Inquilinos Precarios (Bond Precaire Woonvormen), presenta el desarrollo de las empreses de "protección de propiedades" y su impacto sobre el derecho a la vivienda".

Si bé els orígens i els modes operatius d'aquestes diferents empreses són diferents, convé destacar alguns trets comuns entre elles. Ambdues són empreses privades amb fins de lucre que proposen solucions en contra de les ocupacions o degradacions de propietats buides, que actuen al marge de la llei, fragilitzen el dret a l'habitatge i generen noves formes de violència immobiliària.

Us hi esperem!

En aquest link podeu veure el documental traduït: https://vimeo.com/222692196

Multimedia

Información

Tipus
Jornada
Fecha/s
Jueves, 1 Junio, 2017 - 18:45
Lloc

ECOS, c/Bailén 5.