10 i 17 de maig: Conferència internacional sobre el dret a la ciutat a Barcelona

Amb motiu del 50 aniversari de la publicació del "Dret a la Ciutat" d'Henri Lefebvre, pretenem contextualitzar el Dret a l'Habitatge en el marc més ampli del Dret a la Ciutat.

Avui dia, moltes ciutats de tot el món s'enfronten a situacions que amenacen el Dret a l'Habitatge i els mitjans de vida de les nostres comunitats, entenent l'habitatge com un dret bàsic que està estretament lligat a la forma en què interactuem amb les nostres comunitats, tant en l'immediat (barri) com en el més ampli (ciutat).

Des l'augment de les rendes fins a l'expulsió sistemàtica dels veïns, ens enfrontem a reptes globals que tenen conseqüències locals. Per tant, és fonamental obrir el debat, creuar les fronteres per intercanviar experiències i enfortir la resistència. Amb aquest objectiu en ment, juntament Habitat Internacional Coalition (HIC) i la Plataforma Global pel Dret a la Ciutat organitzen un cicle de conferències per reunir diferents punts de vista de tot el món per tal de discutir quins són els principals reptes als que s'enfronten les nostres comunitats en matèria de Dret a l'Habitatge i a la Ciutat.

Els esdeveniments es centraran en dos temes principals: en primer lloc, "la gentrificació i l'expulsió de veïns i veïnes? I, en segon lloc, la regulació del mercat de l'habitatge i l'augment dels lloguers com una possible solució. La idea és barrejar un diagnòstic de la situació actual amb possibles solucions polítiques i l'experiència dels moviments socials.

Programa:

Gentrificació i expulsió de veïns i veïnes

Dijous 10 de maig, 17.30h, Pati Mannig (c / Montalegre 7, Metro Universitat L1 i L2)

 

Regulació del mercat de l'habitatge i control de lloguers

Dijous 17 de maig, 18.30h, Lleialtat Santsenca (c / d'Olzinelles 31, Metro Plaça Santa L1 i L5)

Participa!

Inscriu-te gratuïtament a través d'aquest formulari: https://goo.gl/forms/ekxSDcWtIsAqwUXv2

Multimedia

Información

Tipus
Jornada
Fecha/s
Martes, 10 Julio, 2018 - 17:00
Jueves, 17 Mayo, 2018 - 18:30
Lloc

Dijous 10 de maig, 17.30h, Pati Mannig (c / Montalegre 7, Metro Universitat L1 i L2)

Dijous 17 de maig, 18.30h, Lleialtat Santsenca (c / d'Olzinelles 31, Metro Plaça Santa L1 i L5)