Renta básica incondicional. Una propuesta de financiación racional y justa

No hi ha dubte que el debat polític sobre la renda bàsica és cada cop més gran, no només a l'Estat Espanyol, sinó també a d'altres llocs del món. El món ha canviat molt en aquestes darreres dècades. I molt més encara a partir de la gran crisi que va esclatar fa poc menys d'una dècada. Seguir fent propostes com si es pogués anar enrere en el temps o com si el món fos igual que abans de la crisi és un greu error.

Aquest llibre és el resultat d'una investigació que pot reusmir-se en aquestes paraules: la renda bàsica, una assignació monetària incondicional a tota la població d'una quantitat almenys igual al llindar de la pobresa, pot finançar-se a través d'una reforma fiscal. La investigació mostra les diverses possibilitats que existeixen a partir de la realitat econòmica i impositiva de l'Estat Espanyol.

La renda bàsica és una proposta racional i justa per al segle XXI, per al moment actual, i proposem que no es contempli com una realitat per a les dècades més llunyanes d'aquest segle que ha començat fa només 18 anys. La renda bàsica és una necessitat peremptòria per al futur més immediat. Aquest llibre aporta moltes raons normatives i tècniques a favor de la renda bàsica incondicional.

JORDI ARCARONS és catedràtic d'Economia Aplicada de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. És membre de la Xarxa Renda Bàsica.

DANIEL RAVENTÓS és professor de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, editor de la revista política internacional Sin Permiso i president de la Xarxa Renda Bàsica. És membre del Comitè Científic d'ATTAC.

LLUÍS TORRENS és economista, director de serveis de planificació i innovació a l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i professor associat de l'Escola Superior de Comerç Internacional-Universitat Pompeu Fabra. És membre de la Xarxa Renda Bàsica i de l'Associació REVO Proposeridad Sostenible.

Information

Tipus publicació
Llibres i Informes
Editorial
Ediciones del Serbal
Data de publicació
Gener 2018
Autors/es
Jordi Arcaraons, Daniel Raventós i Lluís Torrens