L'Observatori DESC estrena nou Anuari de Drets Socials!

L'Observatori DESC presenta una nova publicació que vol ser un espai d'anàlisi més reposada sobre les lluites per la defensa dels DESCA i els Drets Humans. L'edició inaugural d'enguany posa el focus, en el seu espai central de "Drets a anàlisi", el dret a l'habitatge digne i el que podríem anomenar com el dret a la justícia climàtica, sense obviar el dret a la salut global, que abordem amb una nota d'opinió

L'Observatori DESC està d'estrena! Estrenem una nova publicació, l'Anuari de Drets Socials, que pretén ser un espai de reflexió i anàlisi reposada i periòdica per recollir dades i estadístiques, avenços i retrocessos en matèria de legislació i resumir les principals lluites dels moviments socials que s'han desenvolupat durant l'any, en aquest cas 2021. La publicació constarà d'un espai central "Drets a anàlisi" dedicat a dos DESCA cada any en els quals hi volem posar el focus. Enguany, aquest anuari està dedicat al dret a l'habitatge i als drets ambientals i la justícia climàtica, respectivament, ambdós Drets Humans que estan en joc i que són pilars estructurals per garantir una vida digne.

Així doncs, l’emergència habitacional i la climàtica, dos dels àmbits de recerca en què hem esmerçat més energies durant aquest any, s’han entrellaçat en aquesta primera edició de l’Anuari de Drets Socials. Tanmateix, l'anuari també inclou una nota d'opinió sobre el dret a la salut, ja que el context de pandèmia ha deixat en evidència un ordre internacional on encara prevalen els drets patrimonials (les patents, en aquest cas) per sobre dels drets socials, la vida.

Aquest ha estat un esforç de col·laboració entre totes les membres de l'Equip Tècnic de l'Observatori i els membres de la Junta Directiva, així com amb algunes col·laboracions externes.

Accedeix a la publicació completa, d'accés lliure i gratuït, a través del següent enllaç (imatge):

Multimedia

Agenda

No s'han trobat esdeveniments propers.

Follow us on X (formerly Twitter)!