Et preocupa l'emergència climàtica i com comunicar-la? Tallers per a joves

L'Observatori DESC i Entrepobles, en aliança amb Climate Tracker i l'organització Latfem, organitzem un nou cicle de tallers de comunicació en context d'emergència climàtica i crisis superposades per a joves periodistes i comunicadores, en un cas orientat a joves d'Amèrica Llatina i el Carib (virtual) i en l'altre a persones que viuen a Catalunya (presencial a Barcelona). Com a part del projecte "Cruïlla de camins: Globalitzem alternatives ecofeministes per la defensa dels Drets Humans", aquesta activitat va dirigida a joves que es vegin afectats/des per l'emergència climàtica, que vulguin expressar les seves experiències en format periodístic i que busquin eines per a una millor comunicació

Si et preocupa l'emergència climàtica i t'inquieta com comunicar-la per tenir impacte i arribar més lluny, aquesta iniciativa és per tu! L'Observatori DESC i Entrepobles, en aliança amb Climate Tracker i l'organització Latfem, impulsem un nou cicle de tallers de comunicació i emergència climàtica per a joves. Es tracta d'una activitat pensada per reforçar les veus més joves i dotar-les d'eines per compartir la seva visió i experiències en mitjans de comunicació catalans, des d’una perspectiva ecofeminista.

Aquesta serà una activitat formativa amb perspectiva crítica i de gènere. Una acció formativa i de sensibilització sobre qüestions que ens preocupen molt com l'emergència climàtica. Aquesta, suposa una vulneració múltiple dels Drets Humans i afecta molts dels drets econòmics, socials, cuturals i ambientals que defensem des de l'Observatori. Per això, l'Observatori DESC i Entrepobles volem sensibilitzar a les més joves i formar-les per a què ens ajudin a mobilitzar-nos en col·lectiu!

La iniciativa comptarà amb tres tallers. En primer lloc, els dos primers tallers (11 de desembre) tindran format virtual, un en modalitat mixta (facilitada per les nostres aliades de Climate Tracker) i l'altre serà no-mixta (facilitada per Climate Tracker i Latfem). En principi, aquests dos tallers aniran dirigits a persones que visquin a Amèrica Llatina i el Carib.

En segon lloc, el tercer taller tindrà format presencial, serà a la Lleialtat Santsenca de Barcelona, i va dirigit a joves activistes i comunicadores climàtiques del territori català. Aquesta sessió la facilitarà la periodista i guionista especialitzada en emergència climàtica, Laia Creus.

 

CRUÏLLA DE CAMINS: GLOBALITZEM ALTERNATIVES ECOFEMINISTES PER LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Com a part del projecte "Cruïlla de camins: Globalitzem alternatives ecofeministes per la defensa dels DH en crisis superposades i emergència climàtica en context COVID" es faran diversos tallers: un taller presencial amb joves participants d’arreu del territori català i dos tallers online adreçats a persones joves del sud-global, en concret, de l’Amèrica Llatina, que es vegin afectades per l’emergència climàtica i vulguin explicar les seves experiències en format periodístic i busquin eines per a una millor comunicació.

Multimedia