Et preocupa l'emergència climàtica i com comunicar-la? Tallers per a joves

L'Observatori DESC i Entrepobles, en aliança amb Climate Tracker i l'organització Latfem, organitzem un nou cicle de tallers de comunicació en context d'emergència climàtica i crisis superposades per a joves periodistes i comunicadores, en un cas orientat a joves d'Amèrica Llatina i el Carib (virtual) i en l'altre a persones que viuen a Catalunya (presencial a Barcelona). Com a part del projecte "Cruïlla de camins: Globalitzem alternatives ecofeministes per la defensa dels Drets Humans", aquesta activitat va dirigida a joves que es vegin afectats/des per l'emergència climàtica, que vulguin expressar les seves experiències en format periodístic i que busquin eines per a una millor comunicació

Si et preocupa l'emergència climàtica i t'inquieta com comunicar-la per tenir impacte i arribar més lluny, aquesta iniciativa és per tu! L'Observatori DESC i Entrepobles, en aliança amb Climate Tracker i l'organització Latfem, impulsem un nou cicle de tallers de comunicació i emergència climàtica per a joves. Es tracta d'una activitat pensada per reforçar les veus més joves i dotar-les d'eines per compartir la seva visió i experiències en mitjans de comunicació catalans, des d’una perspectiva ecofeminista.

Aquesta serà una activitat formativa amb perspectiva crítica i de gènere. Una acció formativa i de sensibilització sobre qüestions que ens preocupen molt com l'emergència climàtica. Aquesta, suposa una vulneració múltiple dels Drets Humans i afecta molts dels drets econòmics, socials, cuturals i ambientals que defensem des de l'Observatori. Per això, l'Observatori DESC i Entrepobles volem sensibilitzar a les més joves i formar-les per a què ens ajudin a mobilitzar-nos en col·lectiu!

 

ELS TALLERS: CATALÀ I CASTELLÀ (PER AMÈRICA LLATINA I EL CARIB)

La iniciativa comptarà amb tres tallers. En primer lloc, els dos primers tallers (11 de desembre) tindran format virtual, un en modalitat mixta (facilitada per les nostres aliades de Climate Tracker) i l'altre serà no-mixta (facilitada per Climate Tracker i Latfem). En principi, aquests dos tallers aniran dirigits a persones que visquin a Amèrica Llatina i el Carib.

En segon lloc, el tercer taller tindrà format presencial, serà a la Lleialtat Santsenca de Barcelona, i va dirigit a joves activistes i comunicadores climàtiques del territori català. Aquesta sessió la facilitarà la periodista i guionista especialitzada en emergència climàtica, Laia Creus.

 

CRUÏLLA DE CAMINS: GLOBALITZEM ALTERNATIVES ECOFEMINISTES PER LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS

Com a part del projecte "Cruïlla de camins: Globalitzem alternatives ecofeministes per la defensa dels DH en crisis superposades i emergència climàtica en context COVID" es faran diversos tallers: un taller presencial amb joves participants d’arreu del territori català i dos tallers online adreçats a persones joves del sud-global, en concret, de l’Amèrica Llatina, que es vegin afectades per l’emergència climàtica i vulguin explicar les seves experiències en format periodístic i busquin eines per a una millor comunicació.

Multimedia