Comunicat en suport a la ILP universitats

El 31 de gener del 2019 es va presentar la proposta de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per rebaixar els preus de les matrícules universitàries, una demanda que ja fa anys que l'alumnat exigeix al Govern.

Cal recordar que, el 2012 la Generalitat va augmentar un 66% el preu de les taxes. Consolidant així Catalunya com el territori en el qual l'accés a les universitats públiques és el més car de l'estat espanyol. I, tot i la posterior moció aprovada el 2016 on s'instava la baixada de preus, aquesta encara no s’ha fet efectiva.

La aplicació de la ILP obrirà el camí perquè estudiar sigui un dret a l’abast de tothom i no un luxe. La ILP aposta per la transformació del model universitari actual i per intentar garantir el dret a l'educació superior de la ciutadania, mitjançant una rebaixa del 30% de les taxes de les universitats públiques.

En el moment de la convocació de vaga, ja es comptava amb més de 35.000 firmes, però en són necessàries 50.000 abans de juny per iniciar el tràmit a la cambra catalana.

Davant d'aquesta situació, des de l’Observatori DESC donem suport a la vaga estudiantil convocada avui 9 de maig sota el lema “Recuperem la Universitat”. La mobilització s’ha convocat a les 12h a Pl. Universitat i centenars d’estudiants s’han mobilitzat fins Pl. Sant Jaume per reclamar la baixa de les taxes.

 

Multimedia