Dictamen MBD c. Espanya

L'Observatori DESC participem, juntament amb la Red DESC, com a amicus curiae a la demanda de MBD contra Espanya per vulneració del dret a l'habitatge.

Després d'anys demanant de forma reiterada habitatge públic a la Comunitat de Madrid, MBD i la seva família són desnonats de casa seva al barri de Tetuan (Madrid) per finalització del seu contracte de lloguer, sense alternativa habitacional. Després d'esgotar les vies internes de recurs, es presenta una demanda davant el Comitè DESC de Nacions Unides, on, des de 2013 i gràcies a l'entrada en vigor del protocol facultatiu, es poden denunciar vulneracions de drets econòmics, socials i culturals per part dels Estats. Des de l'Observatori DESC, conjuntament amb diverses organitzacions que conformen la xarxa Red DESC, vam personar-nos com a amicus curiae en el procediment.

La resolució del dictamen va ser favorable a MBD, dictant unes recomanacions que l'Estat ha de complir. Aquestes recomanacions són en part individuals, per a rescabalar la vulneració del dret a l'habitatge a MBD i la seva família, però també generals, proposant canvis legislatius i mesures relatives a aturar desnonaments. Llegeix aquí el nostre comunicat.

Des de la societat civil hem creat un Grup de Seguiment del Dictamen per garantir-ne la seva implementació.

 

 

Multimedia

Dictamen CDESC

Information

Start date
Sunday, 1 September, 2013
Lawyers

Javier Rubio (CAES)