El grup promotor de la ILP Habitatge convoca els 12 municipis més poblats de Catalunya per coordinar accions urgents davant el recurs del PP a la Llei d'Habitatge i Pobresa Energètica

El Grup Promotor de la ILP Habitatge, convertida en la Llei 24/2015, parcialment suspesa per un recurs del govern del PP al Tribunal Constitucional, ha convidat, aquest dimecres 25 de maig, els responsables municipals de 12 ciutats catalanes per coordinar accions urgents per garantir el dret a l'habitatge i als subministraments.

A la cimera convocada el 3 de maig passat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant el recurs del PP a la Llei, el grup promotor -format per la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori DESC- va exposar un full de ruta amb dos eixos clau: un nou instrument normatiu i mesures urgents per donar resposta als desnonaments i als talls de subministraments a Catalunya. De la cimera va sorgir el compromís de crear un grup de treball per generar una nova eina legislativa que doni resposta a la desprotecció que el recurs del PP suposa, però no es va concretar cap proposta al segon eix del full de ruta, que proposava crear una comissió de treball formada per la Generalitat, els Ajuntaments i el Grup Promotor amb l'objectiu d'activar urgentment mesures d'urgència per cobrir el buit dels articles impugnats mentre no es crea la nova normativa.

A la trobada també van assistir els alcaldes i alcaldesses dels 12 municipis catalans més poblats, a més de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Amb l'objectiu de coordinar les accions i les mesures, el grup promotor els convoca aquest dimecres per trobar solucions a l'emergència habitacional, com ara posar multes als habitatges buits dels bancs o concedir ajudes per evitar desnonaments. D'altra banda, el grup promotor vol insistir en el fet que la part de la Llei 24/2015 referent a la pobresa energètica està vigent, i que cal implementar-la, sobretot pel que fa a la signatura urgent de convenis amb les empreses subministradores.

Per aquesta raó, la PAH, l'APE i l'Observatori DESC consideren imprescindible i urgent coordinar accions municipals amb l'objectiu de no retrocedir en la protecció del dret a l'habitatge. A la trobada, a més dels membres del promotor, representants dels 12 ajuntaments i de la FMC i la ACM, també hi assistiran membres de les PAH de cadascun dels municipis, que abans de la trobada estan presentant als representants municipals la proposta d'accions que els ajuntaments haurien d'aplicar de forma coordinada i prioritària.

Podeu consultar el programa de la trobada, que tindrà lloc a la seu de l'Observatori DESC (Casp, 43, Barcelona) dimecres 25 entre les 10 i les 13.30h.

 

Multimedia