L'economista Guy Standing, pare del concepte 'precariat', clou la desena edició del curs de Drets Socials amb una conferència al CCCB
L'economista britànic Guy Standing, cofundador de la Xarxa Mundial per a la Renda Bàsica i pare del concepte 'precariat', ha tancat la desena edició del curs de Drets Socials de l'Observatori DESC, dedicat enguany a les transformacions dels treballs.
Guy Standing, professor de la Universitat de Londres i creador de l'Índex del Treball Decent, és autor de múltiples obres, entre les quals destaquen El precariado. Una nueva clase social i la més recent Precariado. Una carta de derechos, que dóna títol a la conferència que impartirà per tancar el curs: 'Una carta de drets per al precariat del segle XX?'.
L'acte, que ha tingut lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) aquest dimarts 10 de novembre, s'ha organitzat amb la publicació SinPermiso i ha comptat amb la presentació de David Casassas, professor de sociologia a la Universitat de Barcelona i coordinador del curs.
L'Observatori DESC ha escollit Guy Standing per tancar el curs sobre transformacions dels treballs per la seva precisa i inspiradora anàlisi en aquest àmbit. Segons David Casassas, coordinador del curs, «ningú com ell ha entès què és la precarietat. La seva anàlisi no és un mer lament, sinó que suggereix que aquesta situació pot ser utilitzada pels moviments emancipatoris per posar en qüestió la pròpia idea del treball assalariat en clau capitalista i apuntar a la pràctica d’un conjunt divers i més harmònic d’activitats –remunerades o no– que tinguin més sentit i que ens facin més lliures. Per Standing, això no és possible sense una 'carta de drets' per a la població treballadora del segle XXI que l'empoderi per posar en pràctica aquests treballs».