02/19/2014

Teaser "Termitas. El Observatorio DESC contra Bárcenas"

"La delincuencia económica organizada es invisible, como la termita; y carcome cualquier Institución del Estado, hasta laminarla". Juez Silva, suspendido por el Consejo General del Poder Judicial.

El documental TERMITAS mostra els embulls del sistema judicial espanyol a través d'un dels casos més emblemàtics de corrupció, el cas Bárcenas. A partir de l'acusació popular impulsada per l' Observatori contra l'ex-tresorer del Partit Popular, el documental s'endinsa en les dificultats que el propi sistema judicial estableix per dur a terme una investigació que estigui a l'alçada de l'envergadura del cas.

Davant els constatables límits de la Fiscalia en la seva deure defensar l'interès públic, el litigi estratègic constitueix una eina legal imprescindible per acompanyar la mobilització ciutadana contra la vulneració de drets humans. La querella criminal contra Bárcenas forma part d'aquesta àrea de treball impulsada per diferents advocats col·laboradors de l'Observatori.

A continuació pots veure el documental complet alliberat a l'internet al novembre del 2014 per a la seva lliure difusió.

TERMITAS from metromuster on Vimeo.