06/06/2017

[Taller] Què són (i poden ser) els comuns urbans? Experiències i avenços en la construcció de noves institucionalitats populars

El taller proposa un recorregut a través les pràctiques i reflexions sobre les noves formes de gestió dels béns comuns, especialment en el context urbà. En el marc d'una creixent confusió entre interessos públics i privats, la hipòtesi política dels comuns, en les seves diferents configuracions, permet superar aquesta dicotomia. La seva concreció en l'espai urbà obre la possibilitat de pensar iniciatives socials que garanteixin drets econòmics i socials a escala local, i permetin avançar en la desmercantilització dels recursos col·lectius i la democratització de la gestió.

Per a això, comptarem amb la presència de Giuseppe Micciarelli (jurista i membre de l'Asil Filangeri de Nàpols, ha treballat en el desenvolupament de l'ús cívic i la seva aplicació en diferents espais de la ciutat de Nàpols) i Ana Méndez de Andés (arquitecta urbanista , membre fundacional de l'Observatori Metropolità de Madrid que ha estudiat les condicions de possibilitat dels comuns urbans). Presenta Marco Aparicio (jurista, president de l'Observatori DESC).

Dilluns 12 de juny,
18h
C / Casp, 43, baixos (Barcelona)