Llibres i Informes

Publicacions

Observatori del Dret a l’Alimentació i la Nutrició 2016
Brot für die Welt, FIAN International, ICCO
13/10/2016

L’Observatori del dret a l’alimentació i a la nutrició 2016 “Las semillas en manos de los pueblos”, revela les amenaces a les quals els sistemes de llavors pageses s’enfronten així com la destrucció accelerada de la biodiversitat agrícola.

David Casassas (coord.)
Catarata
Abril 2016

Històricament, el treball ha estat garant dels drets econòmics, socials i culturals. No obstant això, actualment tenir una feina ja no implica estabilitat econòmica, així que a més de les històriques reivindicacions dels moviments sindicals -salari mínim, uns mínims nivells de seguretat- ara es demana quelcom més: una vida vivible. Per aconseguir revertir el guió predeterminat calen propostes, i ja existeixen.

Observatori del Dret a l’Alimentació i la Nutrició 2015
Brot für die Welt, FIAN International, ICCO
25/09/2015

‘Captura corporativa’ és el concepte emprat per definir el control de les empreses sobre els sistemes i recursos alimentaris, les institucions, els espais de polítiques i les estructures de governança, fenomen que provoca la separació artificial de la nutrició i els sistemes alimentaris sostenibles.

Observatori DESC i PAH
2015

L’estudi analitza la problemàtica que pateixen a Catalunya les persones amb dificultats per fer front a l’hipoteca Segueix llegint

Ariadna Pomar León i Guillem Tendero Acin
ASAC
Maig 2015

L’Observatori DESC forma part de l’Aliança per la Sobirania Alimentària a Catalunya (ASAC) amb l’objectiu de treballar en la defensa i promoció del dret a l’alimentació i a la sobirania alimentària a Catalunya. En aquesta línia de treball, el mes de desembre de 2014 es va presentar l’informe del dret a l’alimentació a Catalunya conjuntament amb Entrepobles i Educació per a l’Acció Crítica.

Observatori DESC
Versió digital
2014

El propòsit d'aquesta guia és facilitar la mobilització cap al lloguer social dels habitatges en desús per part dels governs locals. Per a fer-ho, es detallen els procediments contemplats a la Llei pel Dret a l'Habitatge de Catalunya de 2007 que defineixen com a “una infracció molt greu” sobre el parc immobiliari l'existència de pisos buits. Un dels principals mecanismes dels que disposen els consistoris per assolir aquesta finalitat.

Observatori DESC/Entrepobles/EdPAC
Desembre 2014

L’objectiu d’aquest informe és analitzar els impactes de l’actual crisi econòmica en l’accés a una alimentació adequada a Catalunya. En concret, s’estudia en quina mesura les polítiques d’austeritat impulsades pel govern de la Generalitat de Catalunya han suposat retrocessos en la satisfacció del dret a una alimentació adequada de les persones en situació de vulnerabilitat.

Observatori del Dret a l’Alimentació i la Nutrició 2014
Brot für die Welt, FIAN International, ICCO
25/09/2014

Les corporacions multinacionals tenen cada vegada més presència en l’àmbit de l’alimentació, fet que ha provocat l’augment del consum d’aliments processats no recomanables per garantir una nutrició saludable.

Observatori DESC i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)
17 desembre 2013

L'informe mostra el resultat de les 11.561 enquestes realitzades a persones afectades que han contactat amb la PAH durant els darrers dos anys, i és el primer informe estatal que recull les dades de com afecten les execucions hipotecàries a la salut, o quines són les entitats que més executen.
 

Observatori del Dret a l'Alimentació i la Nutrició 2012
Brot für die Welt, FIAN Internacional, ICCO
25/09/2012

L'Observatori del Dret a l'Alimentació i a la Nutrició 2012 es centra a exposar qui està verdaderament al càrrec de la presa de decisions i del disseny de polítiques en matèria d'alimentació i nutrició a nivell global. L'Observatori analitza les cadenes de poder per poder desvelar quines són les causes estructurals darrera dels milions de casos de fam i malnutrició que en l'actualitat afecten a gran part de la població mundial.