11/22/2016

Presentació del llibre "Revertir el guión. Trabajos, derechos y libertad"

El 8 de novembre vam presentar el llibre "Revertir el guión. Trabajos, derechos y libertad" al Casal del Pou de la Figuera. El llibre és fruit del X Curs Anual de Drets Socials, que centrem en les transformacions dels treballs fent una anàlisi des de la perspectiva de drets.

La moderació del debat va estar a càrrec de David Casassas, professor de sociologia a la Universitat de Barcelona i membre de l'Observatori DESC. Com a coordinador del llibre, va plantejar tres preguntes sobre els treballs. La primera, sobre la definició de treballs en plural i la seva transformació en els darrers anys; la segona abordava els usos del temps i el concepte de flexibilitat; i la tercera el tipus d'organització de les persones treballadores, el sindicalisme adequat a la realitat dels treballs i sobre la seva possibilitat d'anar més enllà del capitalisme.

Les persones convidades venien de l'àmbit de les lluites dels treballadors, del feminisme i del món del cooperativisme i l'economia solidària. Homera Rosetti (autora del llibre "Panrico, la vaga més llarga"), Maria de la Fuente (membre de l'Observatori IQ i del bloc "Feminisme Crític") i Ivan Miró (sociòleg, cooperativista de la Ciutat Invisible i membre de la Xarxa d' 'Economia Solidària) van respondre a cadascuna de les preguntes des dels seus diferents perspectives. A la presentació van assistir els alumnes del XI Curs Anual i també alumnes de relacions laborals de la UPV.