Premsa

Amb l'objectiu de promoure una visió integral dels drets humans, l'Observatori DESC combina la formació i la investigació amb la incidència política, tasca que resulta essencial per avançar en l'exigibilitat dels DESC. Per fer-ho, es prioritza el treball en xarxa i la participació en campanyes, i es promou la presència als mitjans de comunicació com una de les eines que poden facilitar la mobilització social.

En aquesta secció es recullen articles publicats a diferents mitjans, així com comunicats propis i posicionaments de campanyes en què l'Observatori participa directament o hi dóna el seu suport.

19 Setembre, 2018
Avui 19 de setembre el Grup promotor de la moció municipal per forçar l'ampliació del parc social d'habitatge a Barcelona celebrem que ja tenim el 30%.
 
14 Setembre, 2018

Nova reunió amb els grups municipals per valorar els darrers informes jurídics i econòmics, que avalen la mesura

31 Agost, 2018

La Audiencia Provincial de Cádiz ha ordenado, por segunda vez, reabrir el caso de las muertes de El Tarajal, tras los recursos de las acusaciones, entre ellas el Observatorio DESC, ante la decisión de sobreseimiento dictada a principios de este año.

25 Juliol, 2018
Avui publiquem l'avanç de l'informe en perspectiva de gènere sobre el dret a l'habitatge i la pobresa energètica a Barcelona de la segona radiografia de la trilogia: "Radiografies de la situació del dret a l'habitatge, la pobresa energètica i el seu impacte en la salut a Barcelona".
 
20 Juliol, 2018

Fem una crida a entitats i Ajuntaments per unir-se a la petició a Pedro Sánchez perquè retiri el recurs d'inconstitucionalitat que pesa sobre la Llei.

 
17 Juliol, 2018
11 Juliol, 2018

Ahir dimarts el President de Catalunya, Joaquim Torra, i el President del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es van reunir per primer cop des que s'han format els nous executius. Són molts els reptes en drets econòmics, socials, culturals i ambientals que s'hauran d'afrontar en els propers mesos. En citem però alguns d'immediats, més enllà de la necessària construcció d’una agenda de transformació social i econòmica en profunditat.

6 Juliol, 2018

Interpel·lem el President Pedro Sánchez amb una carta  per que retiri el recurs, interposat pel PP, que té suspesos alguns articles de la Llei 24/2015

18 Juny, 2018

El lideratge i la força de moviments socials i entitats aconsegueix que s'activi aquesta mesura per primer cop a Catalunya