10/15/2014

Butlletí Nº12 | Setembre / Octubre de 2014

Contingut:

  • Quan l'Estat de Dret és enemic de la democràcia
  • Nova Guia “Administració local i dret a l'habitatge: intervenció sobre els immobles desocupats”
  • Últimes places: IX Curs de Drets Socials
  • Enquesta sobre l'impacte de les execucions hipotecàries
  • Taller Dijous 16 d'octubre Informe sobre el Dret a l'Alimentació a Catalunya
 
Ir a la versión en castllano Friend of Facebook

Quan l'Estat de Dret és enemic de la democràcia

Per Jordi Borja, urbanista, president de l'Observatori DESC

El Dret és la principal garantia de Justícia pels que no tenen poder ni riquesa, i especialment pels desvalguts i pels oprimits. Goethe s’equivoca, - i que perdoni el gran senyor de les lletres alemanyes i europees-, quan oposava Ordre i Justícia, i optava per l’ordre. Sense ordre no hi ha justícia. Cal assumir a la vegada ambdós valors. Ordre i Justícia es manifesten i es concreten en les lleis, constitucions, estatuts i lleis ordinàries, etc. Però no del tot.

 
  SEGUEIX LLEGINT

Nova Guia “Administració local i dret a l'habitatge: intervenció sobre els immobles desocupats”

 
El propòsit d'aquesta guia és facilitar la mobilització cap al lloguer social dels habitatges desocupats per part dels governs locals. Per a fer-ho, es detallen els procediments contemplats a la Llei pel Dret a l'Habitatge de Catalunya de 2007, llei que defineix com a “una infracció molt greu” sobre la qualitat del parc immobiliari l'existència de pisos buits.
  SEGUEIX LLEGINT

Últimes places
IX Curs de Drets Socials

L'objectiu del curs és precisament destacar la importància dels governs locals en la defensa i promoció dels drets socials. Així, a través de plantejaments teòrics i experiències concretes de Catalunya i Amèrica Llatina s'abordaran les possibilitats que disposen els governs locals per aprofundir la democràcia.

Dates: Del 14 d’octubre al 20 de novembre
Termini d'inscripció: 6 d'octubre de 2014
Horari: Dimarts i dijous, de 18:30 a 20:30
Adreça: Bailén nº 5
Preu: 80 € * Estudiants i persones en atur 40 €

  Segueix llegint

Enquesta sobre l'impacte de les execucions hipotecàries

L’Observatori DESC i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb la col·laboració del Grup d’Investigació EMIGRA de la Universitat Autònoma de Barcelona i del projecte europeu SOPHIE.

Impulsem una enquesta on-line per conèixer les repercussions de la crisi hipotecària en les persones afectades, fent especial èmfasi en el dret a la salut, i en la infància.

  Segueix llegint

Taller Dijous 16 d'octubre Informe sobre el Dret a l'Alimentació a Catalunya

En el marc del Dia Mundial del Dret a l’Alimentació, l’Observatori DESC, Entrepobles i Educació per l’Acció Crítica -GIDHS us volem convidar després de més d’un any treballant en l’Informe de dret a l’alimentació a Catalunya a una sessió de reflexió conjunta.

 

Aquest ha estat un procés de diagnòstic participatiu on hi han participat moltes persones i on us hem entrevistat a actors socials, institucions i persones afectades, ara volem extreure les conclusions i recomanacions conjuntament.

  Segueix llegint