10/23/2013

Butlletí Nº7 | Octobre de 2013

Contingut:

  • Dia Mundial de l’Hàbitat
  • Nova querella en el marc de l'acusació popular contra Bárcenas
  • Informe internacional sobre el Dret a l'Alimentació 2013
  • VIII Edició Curs Anual de Drets Socials
  • Recolzament jurídic a la PAH Barcelona
  • Et necessitem!
 

Dia Mundial de l’Hàbitat

Emergència habitacional i Dia Mundial de l’HàbitatVanesa Valiño, directora de l'Observatori DESC
 

El 1986 les Nacions Unides va instaurar la celebració del Dia Mundial de l'Hàbitat. En un moment caracteritzat per la urbanització del planeta i les migracions del camp a la ciutat, el Dia Mundial de l'Hàbitat consagrava la necessitat d'atendre el dret a una vivenda digna en un sentit ampli. Una concepció bastant extensa per superar l'accés a un sostre i quatre parets. Es tractava, doncs,
d'avançar en la promoció del dret a la ciutat. És a dir, de reivindicar vivendes dignes des d'on accedir a llocs de treball en condicions i a centres educatius de qualitat, tot això disfrutant del nivell més alt de salut possible i sense renunciar a la participació en la gestió de la ciutat.
  Segueix llegint

Nova querella en el marc de l'acusació popular contra Bárcenas

L'equip jurídic de l'Observatori - integrat per Isabel Elbal, Gonzalo Boye i Jaume Asens - presenta una querella per encubriment contra els suposats autors materials de la destrucció del disc dur i les agendes de l'ex-tresorer, Luis Bárcenas, així com del llistat d'entrades i sortides de la seu del partit PP.
 
  Consulta aquí la querella en PDF (castellà)

Informe internacional sobre el Dret a l'Alimentació 2013

 
En un món que produeix suficients aliments per a tota la població, l’informe anual de l’Observatori del Dret a l’ Alimentació i a la Nutrició 2013 en la seva sisena edició, identifica les polítiques del  G-8 i les noves aliances entre empreses multinacionals i governos com ara l'Aliança per una Revolució Verda a l'Àfrica como a responsables de l'augment de la gana i la malnutrició.

El 4 de noviembre,  l'Observatori DESC, entitat impulsora de l'Informe el presentarà dins el Curso de Derechos Sociales.

  Consulta aquí l'informe en PDF (castellà)

Últimes dies inscripcions: VIII Edició Curs Anual de Drets Socials

En ocasió de les eleccions europees del proper mes de maig l’Observatori DESC dedicarà la 8ª Edició del Curs de Drets Socials a abordar la qüestió "Europa: democràcia o deute?". Durant les 10 sessions comptarem entre d’altres amb Jordi Borja, Gerardo Pisarello, Ada Colau, Jaume Asens i David Casassas.
Cost: 60€ - consulteu preus especials -
Dates: del 16 d’octubre al 20 de novembre
Lloc: Casp 43, Barcelona.
Inscripcions i més informació: formacio@observatoridesc.org
Segueix llegint

Recolzament jurídic a la PAH Barcelona

Des de la seva creació el 2009 l'Observatori DESC ha recolzat jurídicament la Plataforma de Afectats per l'Hipoteca. Durant aquest temps, la PAH ha crescut molt i ha aconseguit canvis normatius significatius però encara insuficients. En la majoria dels casos les persones afectades continuen sotmeses a un procediment hipotecari que fàcilment pot condemnar-les a l'exclusió social.

A l'espera de que es normalitzi la situació legislativa i s'equipari la normativa estatal amb la de la resta d'Europa, les PAH han aprés a negociar amb els bancs i a presentar escrits als jutjats. Aquest recolzament al creixent volum de persones que es dirigeixien, en aquest cas, a la PAH de Barcelona, requereix de tota la col·laboració posible. De fet, cada cop són les persones que arriben a la PAH de Barcelona buscant recolzament i orientació jurídica. És per això que fem una crida a juristes amb experiència en matèria hipotecària, llançaments, arrendaments urbans i ocupació per a que de forma voluntària ens ajudin en tasques d'assessorament jurídic.  

Per a més informació contactar a: info@observatoridesc.org

Et necessitem!

Les retallades estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots ajudar-nos?

Col·labora