03/12/2013

Butlletí Nº4 | Març de 2013

Contingut:

  • La reforma del mercat de lloguer, un nou cop al dret a l'habitatge
  • Acció popular contra Bárcenas
  • ILP per a la dació en pagament, el lloguer social i contra els desnonaments
  • Observatori del canvi rural a l'Equador
 

La reforma del mercat de lloguer, un nou cop al dret a l'habitatge

Amb els vots favorables del Partit Popular i de UPyD i les abstencions de CiU i del PNB, el Congrés dels Diputats ha donat un pas decisiu en l’aprovació d’una important reforma en matèria de lloguer. Segons els seus impulsors, l’objectiu és “dinamitzar el mercat del habitatge”. Tanmateix, es trata d'una proposta que desconeix la situació d'extrema necessitat que afecta a milers de famílies i que el dia d'avui s'ha traduït en un nou suïcidi por impagament de lloguer.

De dur-se a terme la reforma afeblirà encara més la posició dels llogaters, criminalitzarà els impagaments per raons de necessitat i facilitarà els desnonaments exprés.

  Segueix llegint

Acció popular contra Bárcenas

Els 17 casos más greus de corrupció han significat una pérduda de 7.000 milions de recursos públics, més del doble del que han implicat les retallades socials. És en aquest context que l'Observatori DESC presenta una querella criminal, en exercici de l'acció popular contra l'extresorer del PP, Luís Bárcenas. Recenment, Izquierda Unida amb d'altres organitzacions han presentat una querella similar que en pocs dies ha recollit més de 20.000 adhesions.

  Segueix llegint

ILP per a la dació en pagament, el lloguer social i contra els desnonaments

El passat 12 de febrer el Congrés dels Diputatas va admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament, el lloguer social i contra els desnonaments. Comença una nova etapa durant la qual resulta fonamental mantenir la pressió social per impedir canvis que desvirtuin aquesta proposta ciutadana.

Us facilitem una entrevista a Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i membre de l'Observatori, on assenya els reptes actuals.

  Segueix llegint

Observatori del canvi rural a l'Equador

El Centro por los Derechos Económicos y Sociales juntajement amb el Instituto de Estudios Ecuatorianos impulsen un Observatori per a l'enfortiment del dret a la terra i a la sobirania alimentària a l'Equador.
Segueix llegint

Et necessitem!

Les retallades en programes de promoció dels drets humans estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots recolzar-nos?

Col·labora