07/31/2014

Butlletí Nº11 | Juny / Juliol de 2014

Contingut:

  • Orientacions bàsiques pels ajuntament interessats en mobilitzar habitatges buits
  • ILP catalana de mesures urgents per fer front a la situació d'emergència habitacional i a la pobresa energètica
  • Posada en marxa d'un projecte d'enfortiment de la Xarxa d'Economia Solidària Estatal
  • El blog de l'Informe de dret a l'alimentació a Catalunya
  • Properes projeccions de "Termitas"
 
Ir a la versión en castellano Friend of Facebook

Orientacions bàsiques pels ajuntament interessats en mobilitzar habitatges buits

L'objectiu d'aquest document és promoure l'aplicació de les mocions municipals impulsades per les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca orientades a sancionar les entitats financeres que posseeixen pisos buits.
Així, a partir del que disposa la Llei Catalana pel Dret a l'Habitatge de 2007, s'intenta donar resposta, de manera molt esquemàtica i en un llenguatge senzill, als dubtes que planteja la intervenció municipal al parc d'habitatges desocupats.
  DESCARREGA'T EL DOCUMENT (PDF)

ILP catalana de mesures urgents per fer front a la situació d'emergència habitacional i a la pobresa energètica 

Dijous 10 de juliol la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC van enregistrar al Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Mesures Urgents per fer front a l'Emergència Habitacional i la Pobresa Energètica. Aquesta ILP, d'àmbit català, té com a objectiu possibilitar respostes satisfactòries als milers de famílies que a Catalunya no poden fer front al pagament de la hipoteca o el lloguer, dels rebuts de l'aigua, la llum o el gas.
Alhora, la ILP vol acabar amb el malbaratament de recursos que significa l'acumulació de pisos buits per part d'entitats financeres i agències associades, fons d'inversió i societats de gestió d'actius. Especialment, quan es tracta d'entitats que han rebut ajuts públics.
  MÉS INFORMACIÓ

Posada en marxa d'un projecte d'enfortiment de la Xarxa d'Economia Solidària Estatal

El mes de juny va tenir lloc a Saragossa, la trobada d'inici del projecte d'enfortiment de la xarxa estatal de Economia Social i Solidària (ESS) promogut per l'Observatori DESC, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i la Red de Economía Alternativa y Solidaria (REAS).
L'objectiu del projecte és l'enfortiment de la Xarxa d'Economia Solidària Espanyola (especialment a Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra i Euskadi) promovent la defensa dels drets socioeconòmics mitjançant la construcció de models econòmics més justs social i ambientalment.
  SEGUEIX LLEGINT

El blog de l'Informe de dret a l'alimentació a Catalunya

 
L'informe sobre el dret a l'alimentació a Catalunya que coordina L'Observatori DESC amb la EDPAC i Entrepobles i que es farà públic aquesta tardor ja té bloc on compartim els avenços d'aquest procés participatiu i de recerca. Us convidem a visitar-lo!

 

  VISITA EL BLOC!

Properes projeccions de "Termitas"

Setembre Barcelona

Durant els mesos de setembre i octubre realitzarem diferents projeccions del documental "Termitas" i ho alliberarem a internet. El documental mostra els embulls de la corrupció, especialment al poder judicial, a partir de l'experiència com a acusació popular de l'Observatori DESC al cas Bàrcenas.

.

Fes una donació. Col·labora amb el DESC.

 
Les retallades estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots ajudar-nos?
DONA ARA  

 

Observatori DESC
Carrer Casp, 43, Baixos
Barcelona 08010
Telf. 933026882

www.observatoridesc.org

Segueix-nos a Facebook | Reenvia a un amic