07/24/2013

Butlletí Nº6 | Juliol de 2013

Contingut:

  • Bárcenas: el secret i el poder
  • Denúncia davant el Relator de Nacions Unides pel Dret a l'Alimentació
  • Informe sobre execucions hipotecàries, desnonaments i dret a l’habitatge
  • VIII Edició Curs Anual de Drets Socials
  • Et necessitem!

 

Bárcenas: el secret i el poder

Jaume Asens y Gerardo Pisarello. Juristas y miembros del Observatorio

El secret - va escriure Elias Canetti - ocupa la medul·la mateixa del poder. No és només que no hi hagi poder sense secret. És la pròpia capacitat de decidir què pot sortir a la llum i què ha de mantenir-se en la penombra la que constitueix l'essència del poder. El mateix poder que oculta el gran frau fiscal proposa un registre públic de les famílies moroses que no han pogut pagar el lloguer. El mateix poder que es rebel·la contra les càmeres a les comissaries o contra la identificació d'aquells que disparen bales de goma en les manifestacions demana sense rubor que es pengin a internet fotos de manifestants "incívics" i els prohibeix anar amb el rostre cobert. Per no ser respost, el poder d'Estat o de mercat necessita hipervisibilitzar i deformar la crítica dels seus adversaris. I assegurar, al mateix temps, la invisibilitat dels seus abusos. El secret, la opacitat, es converteixen així en garantia de la pròpia impunitat.

Segueix llegint

Denúncia davant el Relator de Nacions Unides pel Dret a l'Alimentació

El passat 24 de juny, en el marc de la Conferència de Viena de Drets Humans, l'Observatorio DESC, la Plataforma Rural, VSF Justícia Alimentària Global, i la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes varem aprofitar la presència del Relator pel Dret a l'Alimentació, Sr. Olivier de Shutter, per a denunciar la vulneració del dret a una alimentació adecuada que pateix una part cada cop més significativa de la població infantil.   

Segueix llegint

Informe sobre execucions hipotecàries, desnonaments i dret a l’habitatge

L’Observatori DESC i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca  presentarem al setembre un exhaustiu informe sobre l’estat de la qüestió en matèria d’execucions hipotecàries, desnonaments i dret a l’habitatge a l’estat espanyol.o Español.

Una de les principals novetats d’aquest informe és que mostrarà noves dades sobre la problemàtica a partir de 11.561 enquestes realitzades a persones afectades que han contactat amb la PAH en els darrers dos anys. La mostra és interessant no només pel nombre considerable d’enquestes, sinó sobretot per la informació sociodemogràfica i de vulnerabilitat social que dona de les persones afectades. A més, també donarà dades del comportament de les entitats financeres, unes dades que tant els propis bancs com les administracions no han volgut facilitar a dia d’avui.

Segueix llegint

VIII Edició Curs Anual de Drets Socials

En ocasió de les eleccions europees del proper mes de maig l’Observatori DESC dedicarà la 8ª Edició del Curs de Drets Socials a abordar la qüestió "Europa: democràcia o deute?". Durant les 10 sessions comptarem entre d’altres amb Jordi Borja, Gerardo Pisarello, Ada Colau, Jaume Asens i David Casassas.

Cost: 80€ - consulteu preus especials -
Dates: del 16 d’octubre al 20 de novembre
Lloc: Casp 43, Barcelona.
Inscripcions i més informació:           formacio@observatoridesc.org

 

Et necessitem!

Les retallades estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots ajudar-nos?

Col·labora