12/01/2013

Butlletí Nº8 | Desembre de 2013

Contingut:

  • Ciutats intel•ligents o cursileria interessada
  • Jornada sobre Mecanismes de protecció del dret a l'habitatge
  • Presentació de l'estudi: Emergencia Habitacional a l'Estat Espanyol
  • Curs online: Els drets socials com a eina de transformació social
  • El tancament de la Fundació Pachamama, més criminalització de la protesta a Equador
  • Et necessitem!
 

Ciutats intel•ligents o cursileria interessada

Jordi Borja, geógraf urbanista i president de l'Observatori DESC

Público, 2 desembre 2013.

¿Han existit alguna vegada ciutats tontes? ¿Hagueren sobreviscut les ciutats, la construcció humana més complexa, si no hi hagués hagut molta intel·ligència col·lectiva? Sols la distribució de les aigües blanques i negres, la il·luminació i l’energia, l’eliminació de residus, la construcció en altura, l’abastiment d’aliments, l’organització del transport, etc, suposen tecnologies i modes de gestió d’intel·ligència acumulada i de capacitat d’innovació permanent. Ara la moda és descobrir que les ciutats poden ser intel·ligents. Si no ho foren no existirien.

  Segueix llegint

Jornada sobre Mecanismes de protecció del dret a l'habitatge

Divendres 13 de desembre a les 12.30 h
Col·legi d'Advocats de Barcelona

C/ Mallorca 238, Barcelona

L'actual situació d'emergència habitacional requereix explorar les diferents vies de protecció del dret a un habitatge adequat que ofereix el dret internacional dels drets humans. Aquests mecanismes són una eina més d'incidència en la lluita contra la violació d'aquest dret. Davant la rellevància i urgència de la temàtica, a l'Observatori DESC tenim el plaer de convidar-vos a una "Jornada sobre Mecanismes de protecció del dret a l'habitatge en el dret internacional dels drets humans".

  Consulta aquí

Presentació de l'estudi: Emergencia Habitacional a l'Estat Espanyol

L’Observatori DESC i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) presentarem el proper dimarts 17 de desembre l'informe: Emergència habitacional a l'estat espanyol. La crisis de les execuions hipotecàries i els desnonaments des d'una perspectiva de drets humans. El propòsit d'aquest informe és analitzar la situació d'emergència habitacional que existeix a Espanya en termes de drets humans. En concret, s'estudia la regulació de les execucions hipotecàries i dels desnonaments a partir dels compromisos jurídics adquirits per les administracions públiques i l'impacte concret que suposa aquesta problemàtica per a les famílies afectades.

  Més informació sobre la presentació

Curs online: Els drets socials com a eina de transformació social

Aquests curs té com objectiu promoure els drets socials entesos com els drets fonamentals de les persones per tindre vida digna. Això significa desmuntar la percepció dels drets socials com a drets subalterns. Concretament, en aquesta edició es farà especial èmfasis en la defensa i exigibilitat del dret a l’habitatge digne i adequat.
Cost: 200€ - consulteu preus especials -
Dates: Del 10 de febrer al 14 d’abril de 2014
Termini d'inscripcions fins al 5 de febrer de 2014
Inscripcions i més informació: formacio@observatoridesc.org
Segueix llegint

El tancament de la Fundació Pachamama, més criminalització de la protesta a Equador

El passat 4 de desembre es presentaren 15 policies per procedir al tancament de la seu de la Fundació Pachamama a Quito. La Fundació Pachamama és una organització reconeguda pel seu treball a favor dels drets col·lectius dels pobles indígenes i de la natura a Equador. El tancament es va dur a terme per resolució del Ministeri d’Ambient en base al Decret presidencial núm. 16 aprovat al juny. Aquesta resolució al·lega que l’organització ha interferit en polítiques publiques i ha posat en risc la seguretat de l’Estat.

  Segueix llegint

Et necessitem!

Les retallades estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots ajudar-nos?

Col·labora