06/10/2014

Butlletí Nº10 | Abril / Maig de 2014

Contingut:

  • El dret a decidir. Posicionament de l'Observatori DESC
  • Informe sobre el dret a l'alimentació a Catalunya
  • Campanya per recuperar els pisos buits en poder de les entitats financeres
  • Pre-Estrena de "Termitas". Dissabte 17 de maig. Nau Ivanow. Barcelona
  • Fes una donació. Col·labora amb el DESC
 

El dret a decidir

Posicionament de l'Observatori DESC

L'Observatori  DESC va néixer amb vocació internacionalista però som conscients que per ser-ho cal primer estar arrelat a un país, formar part d’un poble, en el nostre cas es Catalunya.
Mai vam dubtar per tant sobre el dret a decidir, el dret a ser independents o a pactar d’iguals a iguals una forma de relació amb els altres pobles del Estat espanyol.
SEGUEIX LLEGINT

Informe sobre el dret a l'alimentació a Catalunya

L' Observatori DESC, Educació per l'Acció Crítica-Grup d'Investigació en Drets Humans i Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO de la Universitat Politècnica de Catalunya (EDPAC) i Entrepobles estem coordinant l'elaboració d' un informe sobre el dret a l'alimentació a Catalunya. 
El treball de camp s'està duent a terme en els districtes de Ciutat Vella i Nou Barris (Barcelona) i a la ciutat de Terrassa. Per això, hem realitzat més de 40 entrevistes a persones usuàries de menjadors socials, entitats que estan abordant la problemàtica i responsables institucionals.
  MÉS INFORMACIÓ

Campanya per recuperar els pisos buits en poder de les entitats financeres

Catalunya és una de les comunitats més afectades per la problemàtica dels desallotjaments i per la concentració de pisos buits. Segons dades del poder judicial, dels 61.189 desallotjaments que hi ha hagut a l'Estat espanyol el 2013, 16.108, es a dir el 23%, han tingut lloc a Catalunya.
Al seu torn, segons l'Institut Nacional d'Estadística dels 3 milions i mitg de pisos desocupats, 448.356 es concentren a Catalunya, sent la província de Barcelona una de les més afectades.
SEGUEIX LLEGINT

Pre-Estrena de "Termitas"

Dissabte 17 de maig. Nau Ivanow. Barcelona.

El dissabte 17 de maig farem la pre-estrena del documental "Termitas" en el Festival Stop Distopía  (Poblenou, Barcelona). El documental, realitzat per Xavier Artigas i Xapo Ortega, aprofundeix en les dificultats judicials per combatre la corrupció. Per a això, es parteix de la querella contra Bárcenas, ex-tresorer del Partit Popular, en la qual l'Observatori DESC exerceix d'acusació popular.Després de la projecció Ada Colau, Gerardo Pisarello i Jaume Asens obriran el debat sobre "Corrupció i drets socials. Com sortir de la Cleptocracia". El festival compta amb les actuacions musicals de Da Souza, Songstore, FP, Sot, Las Ruinas, Vàlius i Boncompain. L'aportació de les entrades es destina íntegrament a l'associació La Sagrera es mou i a l'Observatori i es poden comprar anticipades aquí y aquí.

 MÉS INFORMACIÓ
 

Fes una donació. Col·labora amb el DESC.

 
Les retallades estan dificultant la viabilitat d'un projecte com el de l'Observatori. Pots ajudar-nos?
  DONA ARA