02/21/2013

L'Observatori presenta una querella criminal contra Luís Bárcenas, extresorer del Partit Popular

L'Observatori ha presentat aquest matí una querella criminal sota la figura d'acusació popular contra l'extesorer del PP Luis Bárcenas pels presumptes delictes d'evasió fiscal, suborn, tráfic d'influències i falsetat documental amb motiu de les anotacions comptables destapades pel diari El Pais on es reflecteix una presumpta comptabilitat secreta del partit governant.

Hores d'ara la investigació del cas estava en mans del Ministeri Fiscal. Tenint en compte, però, que el Fiscal General, Sr. Eduardo Torres Dulce, ha estat anomentat per l'actual president del govern, Sr. Mariano Rajoy, també citat com a beneficiari de la caixa B, i en general degut a la subordinació jeràrquica de Fiscalia s'ha considerat imprescindible traslladar el cas a la judicatura.

Igualment, davant  el risc de la destrucció de proves i per impulsar les diligències que possibilitin la investigació del cas a la querella es sol·licita que es citi a declarar com a testimonis als diferents empresaris que van fer les donacions al PP i als polítics citats als "papers" de Bárcenas.

Aquesta iniciativa compta amb el supor de CCOO-Catalunya, UGT-Catalunya, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, la Federació d'Associaciones de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Per llegir la querella AQUÍ

AdjuntMida
querella_barcenas.pdf162.22 KB