11/23/2015

L'Observatori DESC participa a la Trobada internacional per a l'eradicació de la pobresa i el dret a la ciutat a Bogotà

La directora de l'Observatorio DESC, Irene Escorihuela, ha participat a la Trobada Internacional per a l'eradicació de la pobresa i el dret a la ciutat, celebrat a Bogotà els dies 19 i 20 de novembre. Organitzat per la Secretaria d'Integració Social i la Direcció de Relacions Internacionals de Bogotà, en col·laboració amb la Xarxa Mundial de Ciutats i Governs Locals i Regionals (CGLU), ha comptat amb la intervención d'uns 20 experts en drets humans i membres de governs locals, que han intercanviat experiències per incentivar les polítiques públiques locals per construir ciutats amb una economia urbana equitativa, inclusiva i solidària, i que a la vegada garanteixin la inserció productiva i l'enfortiment dels sectors populars.

Municipis com Sao Paulo i Curitiba (Brasil), Ciutat de Mèxic, Bucarest (Romania), Plaine Commune - St Denis (França), Montevideo (Uruguai), Barcelona y Cuenca (Equador) i organitzacions socials (Observatori DESC, COPEVI -Mèxic- i la Plataforma Global pel Dret a la Ciutat) han presentat experiències concretes de desenvolupament dels drets humans a la ciutat.

En representació de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela va compartir la implementació del dret a l'alimentació des de l'àmbit local en una taula temàtica a "La Academia", espai de tallers i formació per habitants de carrer de la zona centre de Bogotà. Al panell "Superació de la pobrea amb enfocament de drets", va incidir en la importància del compliment dels drets socials des de l'àmbit públic i local i la rellevant tasca de defensa des de les organitzacions i moviments socials.