06/30/2016

L'expert de l'ONU en influència del deute sobre els DESC Juan Pablo Bohoslavsky presenta el seu darrer informe en un acte amb entitats locals i representants de les administracions

Juan Pablo Bohoslavsky, expert independent de l'ONU en la influència del deute sobre els Drets Humans, especialment els drets econòmics, socials i culturals (DESC), presenta, aquest dilluns 4 de juliol a Barcelona, l'Informe de Nacions Unides sobre les conseqüències del deute extern a Grècia.

A l'acte, organitzat per l'Observatori DESC, la Plataforma per una Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) i l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) , participaran també representants de diferents aministracions: l'eurodiputat de Podemos Miguel Urban; la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant i el responsable de Justícia Global de Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona, David Llistar.

També donaran el seu punt de vista sobre els resultats de l'informe els membres de les entitats organitzadores: Sergi Cutillas de la PACD, Emma Avilés de l'ODG i Irene Escorihuela, directora de l'Observatori DESC.

Una de les conclusions de l'informe que es presentarà dilluns és que els drets socials i econòmics han estat negats de manera generalitzada per prioritzar el pagament del deute. Més d'un milió de persones a Grècia -que compta amb una població d'11 milions d'habitants- viuen per sota dels nivells d'ingressos considerats com pobresa extrema. A més, els són negats drets essencials -socials, econòmics i culturals- que els Estats han de protegir en totes les circumstàncies.

Després de les intervencions, s'obrirà el debat als assistents i a altres entitats que participaran a l'acte, per analitzar les similituds del cas espanyol i català amb el de Grècia i sobre com afrontar les polítiques d'austeritat.

L'acte és obert al públic i tindrà lloc al Pati Llimona (Regomir, 3, Barcelona)