Debat 21-N | Desnonaments. Un fenomen global?

Els desnonaments són actes que vulneren una sèrie de drets fonamentals reconeguts a escala internacional, entre els quals sens dubte hi ha el dret a l'habitatge. Per això, després de més d'una dècada de lluita contra aquestes pràctiques, l'Observatori DESC organitza un debat per reflexionar sobre la seva dimensió global.

És necessària inscripció previa. Pots incriure't aquí.

Els desnonaments són una realitat que va fer-se lloc a l'agenda mediàtica i social arrel de la crisi econòmica de 2008. A partir de llavors vam veure el naixement de diversos grups de la societat civil que qüestionaven aquesta realitat i aprofundien en les seves causes -entre elles, la mercantilització de l'habitatge i l'estafa bancària. Ara, més de deu anys i més d'un milió de desnonaments després, l'Observatori DESC organitzem una jornada a Barcelona per fer-ne balanç i veure els reptes que tenim per davant a l'hora de defensar el dret a l'habitatge. Ens acompanyaran activistes d'arreu del món: Jana Mezher, membre de Public Works Studio i activista pel dret a l’habitatge a Beirut; i Rob Robinson, activista pel dret a l’habitatge a Nova York. Identificarem similituds i diferències entre la realitat internacional i l'espanyola.

D'altra banda abordarem en quin sentit els desnonaments estan cada cop més travessats per lògiques globals. Per fer això, ens fixarem en els fons voltor (que són els principals responsables) i analitzarem en quina manera aquests fons afecten també en altres àmbits, com ara el comerç d'armes i la sanitat, acompanyades de Jordi González Guzmán, investigador doctoral a la Universitat de Leeds (UK) i activista al Sindicat de LlogateresDavid Palomera Zaidel, Economista i investigador a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) i a espaizerovuit.

 

Multimedia

Amb el suport de

Información

Fecha/s
Lunes, 21 Noviembre, 2022 - 18:00
Fecha/s

Dilluns, 21 de novembre a les 18h

Lloc

Centre Cívic Pati Llimona (C/ del Regomir, 3, Barcelona)