Entrevista: dinar amb... Nina Pacari

El País publica una entrevista a Nina Pacari, magistrada indígena de la Cort Constitucional de l'Equador, convidada a Barcelona per l'Observatori per participar en les jornades La vulneració de drets humans per part de les empreses transnacionals a Amèrica Llatina

"He patit més per ser indígena que per dona"

Nina Pacari mai no havia estat a Barcelona. Ve de reunir-se amb alguns professors de l'Observatori de Dret Econòmics, Socials i Culturals que l'han convidada a dissertar sobre els drets dels pobles indígenes davant la globalització. I són ells els qui escullen el restaurant, situat a pocs metres de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Aquesta equatoriana té 50 anys, és la gran de vuit germans d'una família de camperols i mai no ha amagat el seu origen. Llueix des de la infantesa la vestimenta característica dels indígenes, que no va canviar quan va ser escollida diputada, vicepresidenta del Parlament i, més tard, ministra d'Exteriors, el 2003, fins que els indígenes van trencar amb el president Lucio Gutiérrez. "Li van tremolar les cames per aplicar polítiques proindígenes", precisa.

Entrevista complerta (en castellà)

Multimedia

Agenda

No s'han trobat esdeveniments propers.