L'Observatori a Amèrica Llatina

L’Observatori DESC, a través de projectes de cooperació internacional, recolza organitzacions d’Amèrica del Sud dedicades defensar els drets socials de les poblacions més vulnerables. Aquests programes combinen accions de formació, d'enfortiment de la participació social i d'incidència política orientades a elaborar propostes que, des d’un enfocament de drets, persegueixin la transformació social.

Actualment es desenvolupen programes regionals i nacionals als següents països: Colòmbia, Equador,  Bolívia, Brasil , Paraguai i  Argentina. Les temàtiques es refereixen a la promoció dels drets socials, en concret el dret a l’habitatge i a la ciutat i el dret a l’alimentació i a la sobirania alimentària des d’una perspectiva sensible a les necessitats de les dones.

26 Juliol, 2016

El dia 14 de juliol, a les 11:00hs es va realitzar una concentració davant el Consolat de Paraguai a Barcelona, amb el permís corresponent de la Direcció de Seguretat – Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

19 Febrer, 2014

Després d’un any i 8 mesos de la massacre de Curuguaty que va donar lloc al cop d’estat a Paraguai, organitzacions paraguaianes presenten un comunicat sobre la situació dels presos de Curuguaty que continuen a l’espera de sentència. El procès judicial en el que es troben imputats ha estat ple d’irregularitats: detencions arbitràries, denuncies de tortura, desaparició de proves, etc.

10 Desembre, 2013

El passat 4 de desembre es presentaren 15 policies per procedir al tancament de la seu de la Fundació Pachamama a Quito. La Fundació Pachamama és una organització reconeguda pel seu treball a favor dels drets col·lectius dels pobles indígenes i de la natura a Equador.

30 Setembre, 2013

El passat 18 de setembre l’Observatori DESC i altres organitzacions que treballen a Paraguai van fer arribar una carta al President Horacio Cartes, mostrant la seva preocupació davant el deute històric pel que fa al conflicte per la terra i les seves conseqüències fins avui. Paraguai és el país amb l’índex més alt de concentració de la terra del món (0.93 Índex de Gini de concentració de la terra –FAO segons Cens Agropecuari de 1991).

21 Maig, 2013

Mirta Barreto, Centro de Servicios y Estudios Rurales

Horacio Cartes, candidat del Partido Colorado -sobre el qual pesen entre altres acusacions les de narcotràfic, contraban i rentat de diners; afiliat des de fa solament dos anys a aquest Partit i sense haver votat mai en una elecció nacional- va guanyar còmodament les eleccions d'abril passat. Resulta paradoxal que el perdedor, el Partido Liberal Radical Auténtico (PLRA) aparegui com un dels artífexs del triomf electoral colorado.