07/13/2016

Concentració davant el Consolat de Paraguai a Barcelona per demanar l'absolució dels camperols de Curuguaty

Diferents organitzacions de la societat civil convoquem una concentració davant el Consolat de Paraguai a Barcelona per denunciar davant la comunitat internacional que la justicia paraguaiana ha condemnat de manera il·legal i arbitrària a 11 camperols a penes que van dels 4 als 30 anys de presó en el cas de Curuguaty. A Paraguai, una vegada més, s'ha utilitzat l'aparell judicial per inculpar injustament a persones innocents, 11 camperols i camperoles, que organitzats en una associació legalment constituida es trobava amb permís legítim en terres públiques de Marina Kue, buscant un lloc on treballar i viure dignament amb les seves famílies.

Concentració davant la sentència arbitrària i il.legal en el cas Curuguaty

Justicia es #NulidadYa

Quan: dijous 14 de juliol a les 11h

On: davant el Consolat de Paraguai (Barcelona)

Gran Via, 529

Organitzaciones convocants: Paraguay Resiste, VSF Justicia Alimentaria Global, Entrepobles, Plataforma de Solidaridad con Guatemala, Plataforma Berta Vive, Asamblea Ayotzinapa Catalunya, Grupo de apoyo a la CTA Barcelona, GRAIN, Observatori DESC.

La masacre es va produir el 15 de juny de 2012 on van morir 17 persones quan centenars de policies desallotjaren a uns 70 camperols d'unes terres que havien ocupat per exigir que fossin incorporades a la reforma agrària. Durant el desallotjament es va produir un tiroteig en el que van morir 11 camperols i 6 policies. Tot i així, la Fiscalia només ha investigat la mort dels agents.

A aquests camperols i camperoles no se'ls ha pogut provar un sol fet delictiu. Cap de les acusacions referides per la Fiscalia compta amb proves sòlides. Al contrari, són inventades, manipulades i fins i tot, algunes, ocultades. El vice-ministre Rachid, anteriorment fiscal de la causa, justifica la condemna de les dones perquè "pretenien donar un ambient de confiança perquè els policies s'apropessin al lloc dels fets". Condemnen a dones a la presó basant-se només en suposicions discriminants. Els exemples de incoferències sobren. Amb aquest procés l'únic que s'ha demostrat és l'acarnissament i la criminalització vers les comunitats camperoles per garantir l'estatus de la desigualtat d'accés a la terra en el país.

Considerem que la Cort Suprema de Justícia té el deure d'anul·lar aquest judici i exigir a la Fiscalia una investigació vertadera i imparcial, on també s'investigui la mort dels 11 camperols i no només dels 6 policies. Així mateix, l'assassinat de Vidal Vega, líder camperol a mans de sicaris davant la seva família per colaborar en l'investigació del cas.