11/12/2014

Cloenda IX Curs Drets Socials | Acte públic presentació del documental “Termitas”

"Termitas. El Observatorio DESC contra Bárcenas"

Martes 18 de novembre
de 18:30 h a 20:30 h

Sala d'actes del Pati Llimona
Carrer Regomir, 3. Barcelona

Amb motiu de la cloenda del IX Curs de Drets Socials: Governs locals, drets socials i aprofundiment democràtic, tenim el plaer de convidar-vos a l'acte de presentació del documental "Termitas", impulsat per l'Observatori DESC i que ha estat recentment premiat al Festival de Cinema de Drets Humans de Barcelona com a millor llargmetratge.

Presentarà l'acte Jordi Borja, president de l'Observatori DESC i comptarem amb la participació de Gonzalo Boye i Isabel Elbal, advocats de l'equip jurídic responsable de la querella criminal contra Bárcenas, fil conductor del documental.

"Termitas" dirigida por Xavier Artigas i Xapo Ortega de la productora Metromuster, mostra els secrets del sistema judicial espanyol a través d'un dels casos més emblemàtics de corrupció, el cas Bárcenas. A partir de l'acusació popular impulsada per l'Observatori DESC contra l'extresorer del Partit Popular. La narració s'endinsa en les dificultats que el sistema judicial estableix per dur a terme una investigació d'acord amb l'envergadura del cas. Davant els constatables límits de la Fiscalia en el seu deure de defensar l'interès públic, el litigi estratègic constitueix una eina legal imprescindible per acompanyar la mobilització ciutadana contra la vulneració de drets humans. La querella criminal contra Bárcenas forma part d'aquesta àrea de treball impulsada per diferents advocats col·laboradors de l'Observatori.

"La delincuencia económica organizada es invisible, como la termita; y carcome cualquier Institución del Estado, hasta laminarla" Juez Silva, suspendido por el Consejo General del Poder Judicial.

"Termitas. El Observatorio DESC contra Bárcenas" està publicat sota una llicència creative commons, a partir d'avui està disponible a l'internet per a ser difós lliurement. Compartir és bo.

 


Amb el suport de:
 
  Amb la col·laboració de: