Amèrica Llatina

Sobirania Alimentària

26 Juliol, 2016

El dia 14 de juliol, a les 11:00hs es va realitzar una concentració davant el Consolat de Paraguai a Barcelona, amb el permís corresponent de la Direcció de Seguretat – Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

13 Juliol, 2016
30 Setembre, 2013

El passat 18 de setembre l’Observatori DESC i altres organitzacions que treballen a Paraguai van fer arribar una carta al President Horacio Cartes, mostrant la seva preocupació davant el deute històric pel que fa al conflicte per la terra i les seves conseqüències fins avui. Paraguai és el país amb l’índex més alt de concentració de la terra del món (0.93 Índex de Gini de concentració de la terra –FAO segons Cens Agropecuari de 1991).

21 Maig, 2013

Mirta Barreto, Centro de Servicios y Estudios Rurales

Horacio Cartes, candidat del Partido Colorado -sobre el qual pesen entre altres acusacions les de narcotràfic, contraban i rentat de diners; afiliat des de fa solament dos anys a aquest Partit i sense haver votat mai en una elecció nacional- va guanyar còmodament les eleccions d'abril passat. Resulta paradoxal que el perdedor, el Partido Liberal Radical Auténtico (PLRA) aparegui com un dels artífexs del triomf electoral colorado.

25 Març, 2013

Dijous 21 de març varem rebre preocupants notícies d’Equador, s’executava la sentència de 8 dies de presó per tres líders socials de la província d’Azuay, Carlos Pérez Guartambel, Federico Guzmán Paute i Efraín Arpi Soria acusats de sabotatge i terrorisme. Es va dictar aquesta pena que es reduïa d’un any a 8 dies pel fet de ser una causa altruista, l’agost de 2012.

5 Març, 2013

L'Observatori DESC es complau en compartir la notícia del llançament de l'Observatorio del Cambio Rural a Equador, una iniciativa que impulsen diverses organitzacions equatorianes, entre les que es troben el Centro de Derechos Económicos y Sociales, amb qui col.laborem en un projecte solidari, a més de l'

24 Desembre, 2012

El 15 de juny de 2012 una operació de desalotjament de camperols sense terra a Curuguaty (Paraguai), va acabar amb la vida de 17 persones, - 11 camperols i 6 policies -, alhora, va servir como a excusa per facilitar el cop d'Estat contra el President Fernando Lugo.

6 Maig, 2011
La FAO assenyala que l'augment de preu dels aliments agreuja la fam a Amèrica Llatina
 
L'augment internacional del preu dels aliments agreuja la fam i la desnutrició a Amèrica Llatina i el Carib, que al 2010 afectava a 52,5 milions de llatinoamericans, va estimar la FAO a Lima durant la trobada regional sobre seguretat alimentària.
 
6 Gener, 2010

La publicació “Sucre roig, Deserts Verds. Informe Llatinoamericà sobre monocultius i violacions del dret a l'alimentació i habitatge adequats, l'aigua, la terra i el territori", coordinada per  FIAN (FoodFirst Information & Action Network)HIC-AL (Coalició Internacional per l'Hàbitat, Oficina per Amèrica Llatina) es va presentar el 10 de desembre a  Copenhague.