Premsa

Exigibilitat

6 Febrer, 2018

Febrer de 2018: es troben vint cadàvers a poques milles de la costa de Melilla. Febrer de 2014: quinze joves moren a la platja del Tarajal (Ceuta) després de l'actuació de la Guàrdia Civil que tractava d'impedir la seva arribada.

24 Setembre, 2017

El referèndum d’autodeterminació a Catalunya previst per a l’1 d’octubre i demanat per una àmplia majoria de la ciutadania catalana pretén determinar quina és la relació de Catalunya amb l’Estat espanyol. El referèndum és un mecanisme per visibilitzar i transformar el conflicte polític existent.

18 Setembre, 2015

L'Observatori DESC celebra l'emissió, aquest 17 de setembre, de les primeres recomanacions a Espanya per part del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides (CDESC) per una queixa per la vulneració del dret a l'habitatge en una execució hipotecària.

21 Març, 2015

Des de l'Observatori DESC volem donar suport a la marxa per la dignitat que arriba aquest cap de setmana a Madrid. Aquesta marxa, convocada sota el lema “pa, treball, sostre i dignitat”, reivindica una vida digna i el gaudiment dels drets socials per a totes les persones.

1 Febrer, 2015

Dilluns 2 de febrer se celebra el judici contra un secretari judicial de Mataró. El 18 de febrer de 2005 l'esmentat secretari va ordenar el desallotjament del Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) l'Estella de forma il·legal, atès que el Jutge tan sols havia sol·licitat la identificació de les persones habitants per tal de citar-les a declarar.

23 Gener, 2015

Des de l’Observatori DESC, entitat impulsora de l’acusació popular contra el Sr. Luis Bárcenas, volem denunciar els constants obstacles per esclarir un dels casos de corrupció més destacats dels últims anys a l’Estat Espanyol.

18 Desembre, 2014

L'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) iniciem la campanya de recollida de signatures per aturar l'emergència social que es viu a Catalunya: una mitjana de 43 desnonaments al dia i més del 10% del veïnat afectat per talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas. 

15 Desembre, 2014

El passat dijous 11 de desembre el Partit Popular, fent ús de la majoria que ostenta al Congrés dels Diputats, va aprovar el Projecte de Llei de Seguretat Ciutadana, l'anomenada “llei mordassa”.

28 Agost, 2014

Entitats representatives del moviment veïnal, com la CONFAVC i la FAVB, i de drets humans, com l’Observatori de Drets Econòmics socials i culturals (DESC), avancen la VOLUNTAT DE PRESENTAR una QUERELLA contra JORDI PUJOL a través de la figura de l’ACUSACIÓ POPULAR.