Formació

Exigibilitat

22 Juny, 2017

La vulneració del dret a l’habitatge a Europa i la manca de polítiques públiques que el protegeixin, té com a conseqüència formes d’accés precàries a l’habitatge, com són les ocupacions. Es tracta de vies d’accés a l’habitatge que no són noves ni necessàriament idèntiques en les seves diverses formes, sinó que d’alguna forma sempre han existit, però remunten en situacions de crisi habitacional forta.

8 Setembre, 2014

L'àmbit local constitueix un espai fonamental per a la defensa de drets socials com el dret a la sanitat, a l'educació o a l'habitatge. Les últimes reformes impulsades des del govern central, no obstant això, suposen una reculada considerable en l'autonomia dels governs locals.

12 Setembre, 2013

Europa: democràcia o deute?

La Unió Europea juntament amb el pagament del deute constitueixen aspectes cabdals per entendre l’actual configuració dels drets socials als països del Sud d’Europa.

19 Novembre, 2012

Dilluns 19 de novembre, de 18:30 a 20:00h., al Palau Alòs (Sala Multimèdia),   us convidem a participar d'aquesta sessió de la 7ª Edició del Curs de Drets Socials "Drets socials i canvi d'època", que contarà amb la participació de:

22 Octubre, 2012

L' Observatori us convida a participar de la jornada sobre "Litigi estratègic a Europa: el paper del Comitè Europeu de Drets Socials i les querelles contra empreses transnacionals".

30 Juliol, 2012

Drets socials i canvi d'època: els drets socials com a eina per a la transformació social

29 Maig, 2012

Data: Dijous 21 i divendres 22 de juny
Lloc: Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB)
Sala 59 (c/ Mallorca, 283)
Preu: 75 € (40 € per a col·legiats de l’ICAB, estudiants i persones en atur)
Per inscripcions:
formacio@observatoridesc.org

20 Novembre, 2011

II Trobada Franco-Ibero-Americana de Drets Socials

Saló de Graus - Facultat de Dret, Universitat de Barcelona.

28 de novembre, 9:30am - 17:30 pm.

4 Abril, 2011

Propostes davant les retallades de drets socials

10 Novembre, 2010

L' Observatori DESC i la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona conviden Nina Pacari, magistrada indígena del Tribunal Constitucional de l'Equador, per participar del seminari: La vulneració de drets humans per part de les empreses transnacinonals a Amèrica Llatina.