Publicacions

Dones

Benjamín Groulx
Red Hábitat, Taller de proyectos e invenstigación del hábitat urbano-rural
Desembre 2010

Estado de la Situación en Bolivia. Una propuesta de índice de cumplimiento del derecho a  un hábitat y una vivienda adecuados con perspectiva de género.

Gerardo Pisarello i Jaume Asens
Público
23-08-2010

Poques creuades han aconseguit obrir-se pas amb tanta força i en tant poc temps com les dirigides contra el burka o el niqab, dues peces de roba que oculten de manera completa o parcial el rostre d'algunes dones musulmanes.

Artícle complert  (en castellà)

Centro por el Derecho a la Vivienda y Contra los Desalojos (COHRE)
COHRE
Juliol 2010

La investigació mostra, a partir de l'estudi de casos a Argentina, Brasil i Colòmbia, com en nombroses ocasions les dones romanen en habitatge en els quals són víctimes de violència domèstica perque no tenen cap altre lloc on anar. 

L' informe exposa com l'ausència d'allotjaments adequats impedeix que centernars de milers de dones abandonin els seus agressors.

COHRE - Programa per a les Amèriques
Juliol 2010

COHRE - Programa per a les Amèriques presenta el tercer número del 2010 del Butlletí sobre dret a l'habitatge i a la ciutat a Amèrica Llatina. Aquest número està dedicat a recullir experiències que estan treballant per fer efectiu el dret a l'habitatge de les dones.

Observatori DESC
2007-2009

A continuació trobareu un recull d'articles de diversos membres de l'Observatori DESC publicats a la premsa.

Llistat dels articles publicats fins al moment disponibles online:

Observatori DESC
Observatori DESC amb el suport de l'ACCD i ICD
Setembre 2008

Publicació resultant del Seminari Internacional Les Dones i el Dret a l'Habitatge: Construint Hàbitat des de la dignitat, que va tenir lloc els dies 12,13 i 14 de febrer de 2008  a Barcelona. L'objectiu de la trobada, organitzada conjuntament entre l'Observatori i la Xarxa Internacional  d'Hàbitat, HIC, era formular estratègies per la realització del dret a un habitatge adequat de les dones.

De moment només disponible en castellà.

El Comité Latinoamericano y del Caribe para la Defensa de los Derechos de la Mujer (CLADEM)
Amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Fons Català de Cooperació
2008
Observatori DESC
2006

Aquesta publicació és el resultat de la Consulta Mediterrània sobre Dona i Habitatge, que es va realitzar a Barcelona el març del 2006, organitzada per l'Observatori DESC.