Notícies

Dones

8 Març, 2013

En el Dia Internacional de la Dona, l'Observatori DESC vol compartir amb vosaltres el nou informe del Relator Especial de Nacions Unides sobre el Dret a l'Alimentació, Sr. Olivier de Schutter, sobre els drets de la dona i el dret a l'alimentació.

1 Desembre, 2011

L' informe s'enmarca en la col·laboració entre tres organitzacions amb diferents bagatges. D'una banda Genera, associació en defensa dels drets de les dones especialitzada en intervenció, formació i acció política en l'àmbit de les prostitucions. D'un altre, el Grup Antígona dones i drets en perspectica de gènere, centre d'investigació jurídico-feminista vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

21 Juliol, 2011

La Relatora Especial de Nacions Unides pel Dret a l'Habitatge, Sra. Raquel Rolnick, ha creat una Plataforma virtual de discussió sobre Dones i Habitatge. L'objectiu d'aquesta Plataforma és permetre la participació d'entitats i persones en l'elaboració del proper informe anual de la Relatora, el qual tractarà específicament sobre Dones i Habitatge.

24 Maig, 2011

Estat de la Situació a Bolivia. Una proposta d'índex d'acompliment del dret a un hàbitat i un habitatge adequats amb perspectiva de gènere

2 Març, 2011

A tot el Brasil, les dones de Via Campesina comencen la Jornadade Lluites de les Dones per denunciar la utilització excessiva d’agrotòxics en els conreus brasilenys, com a conseqüència de l’agronegoci.

17 Desembre, 2010

El País publica una entrevista a Nina Pacari, magistrada indígena de la Cort Constitucional de l'Equador, convidada a Barcelona per l'Observatori per participar en les jornades La vulneració de drets humans per part de les empreses transnacionals a Amèrica Llatina

"He patit més per ser indígena que per dona"

24 Agost, 2010

Article del diari Público, per Gerardo Pisarello i Jaume Asens

1 Desembre, 2009

TAULA RODONA

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, sala 63,
dijous 17 de desembre de 2009, de 17:00h.-20:00h.
Inscripcions : info@donesjuristes.cat – info@descweb.org ó bé trucant al: 93.302.68.82

2 Setembre, 2009

Comunicat signat per ÀMBIT DONA, FAVB, GENERA, LLOC DE LA DONA, SOS RACISME, COOPERATIVA I CENTRE DE DOCUMENTACIÓ LA CIUTAT INVISIBLE, ASAUPAM, AVV Can Peguera, Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, Masala, Plataforma d’Afectats en Defensa de la Barceloneta, Observatori pels Drets Humans DESC, Papers i Drets per a Tothom, CGT Parcs i Jardins.

3 Agost, 2009

El Comité Latinoamericano y del Caribe para la Defensa de los Derechos de la Mujer (CLADEM), en el marc del projecte de cooperació, Les dones i el Dret a l'Habitatge: construint des de la dignitat,  amb l'Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat i el Fons Català de Cooperació ha elaborat la següent publicació: