Desc i Dones

La discriminació laboral i en el camp de la salut, la negació dels drets reproductius i sexuals, els desallotjaments forçosos, les dificultats per accedir a l’aigua potable, els obstacles per gaudir d’una alimentació adient, entre d’altres, són qüestions que afecten especialment les dones, en concret les dones en situació de vulnerabilitat.

És per això que l'Observatori DESC té com a un dels seus objectius fomentar els drets socials des d’una perspectiva feminista. És a dir, repensar i defensar els drets socials tenint en compte les necessitats específiques de les dones. 

8 Març, 2013

En el Dia Internacional de la Dona, l'Observatori DESC vol compartir amb vosaltres el nou informe del Relator Especial de Nacions Unides sobre el Dret a l'Alimentació, Sr. Olivier de Schutter, sobre els drets de la dona i el dret a l'alimentació.

1 Desembre, 2011

L' informe s'enmarca en la col·laboració entre tres organitzacions amb diferents bagatges. D'una banda Genera, associació en defensa dels drets de les dones especialitzada en intervenció, formació i acció política en l'àmbit de les prostitucions. D'un altre, el Grup Antígona dones i drets en perspectica de gènere, centre d'investigació jurídico-feminista vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

21 Juliol, 2011

La Relatora Especial de Nacions Unides pel Dret a l'Habitatge, Sra. Raquel Rolnick, ha creat una Plataforma virtual de discussió sobre Dones i Habitatge. L'objectiu d'aquesta Plataforma és permetre la participació d'entitats i persones en l'elaboració del proper informe anual de la Relatora, el qual tractarà específicament sobre Dones i Habitatge.

24 Maig, 2011

Estat de la Situació a Bolivia. Una proposta d'índex d'acompliment del dret a un hàbitat i un habitatge adequats amb perspectiva de gènere

2 Març, 2011

A tot el Brasil, les dones de Via Campesina comencen la Jornadade Lluites de les Dones per denunciar la utilització excessiva d’agrotòxics en els conreus brasilenys, com a conseqüència de l’agronegoci.

17 Desembre, 2010

El País publica una entrevista a Nina Pacari, magistrada indígena de la Cort Constitucional de l'Equador, convidada a Barcelona per l'Observatori per participar en les jornades La vulneració de drets humans per part de les empreses transnacionals a Amèrica Llatina

"He patit més per ser indígena que per dona"