Notícies

DESC Amèrica Llatina

19 Febrer, 2014

Després d’un any i 8 mesos de la massacre de Curuguaty que va donar lloc al cop d’estat a Paraguai, organitzacions paraguaianes presenten un comunicat sobre la situació dels presos de Curuguaty que continuen a l’espera de sentència. El procès judicial en el que es troben imputats ha estat ple d’irregularitats: detencions arbitràries, denuncies de tortura, desaparició de proves, etc.

10 Desembre, 2013

El passat 4 de desembre es presentaren 15 policies per procedir al tancament de la seu de la Fundació Pachamama a Quito. La Fundació Pachamama és una organització reconeguda pel seu treball a favor dels drets col·lectius dels pobles indígenes i de la natura a Equador.

30 Setembre, 2013

El passat 18 de setembre l’Observatori DESC i altres organitzacions que treballen a Paraguai van fer arribar una carta al President Horacio Cartes, mostrant la seva preocupació davant el deute històric pel que fa al conflicte per la terra i les seves conseqüències fins avui. Paraguai és el país amb l’índex més alt de concentració de la terra del món (0.93 Índex de Gini de concentració de la terra –FAO segons Cens Agropecuari de 1991).

21 Maig, 2013

Mirta Barreto, Centro de Servicios y Estudios Rurales

Horacio Cartes, candidat del Partido Colorado -sobre el qual pesen entre altres acusacions les de narcotràfic, contraban i rentat de diners; afiliat des de fa solament dos anys a aquest Partit i sense haver votat mai en una elecció nacional- va guanyar còmodament les eleccions d'abril passat. Resulta paradoxal que el perdedor, el Partido Liberal Radical Auténtico (PLRA) aparegui com un dels artífexs del triomf electoral colorado.

17 Abril, 2013

Avui 17 d'abril és el Dia Internacional de la Lluita Camperola. Es conmemora la data de l'assassinat de 19 camperols sense terra que en reclamaven el seu accés a la terra i a la justícia un dia com avui de l'any 1996 a El dorado dos Carajás, a Brasil. Aquest crim continua impune fins avui.

25 Març, 2013

Dijous 21 de març varem rebre preocupants notícies d’Equador, s’executava la sentència de 8 dies de presó per tres líders socials de la província d’Azuay, Carlos Pérez Guartambel, Federico Guzmán Paute i Efraín Arpi Soria acusats de sabotatge i terrorisme. Es va dictar aquesta pena que es reduïa d’un any a 8 dies pel fet de ser una causa altruista, l’agost de 2012.

5 Març, 2013

L'Observatori DESC es complau en compartir la notícia del llançament de l'Observatorio del Cambio Rural a Equador, una iniciativa que impulsen diverses organitzacions equatorianes, entre les que es troben el Centro de Derechos Económicos y Sociales, amb qui col.laborem en un projecte solidari, a més de l'

25 Juny, 2012

L’Observatori DESC s'afegeix a la denúncia de les oganitzacions camperoles i de drets humans paraguaies, i condemna el cop d’estat contra el President Fernando Lugo.