Inici del XI Curs de Drets Socials: Drets socials i desigualtats: diagnòstic i propostes d’intervenció

10/04/2016

La XI Edició del Curs sobre Drets Socials de l'Observatori DESC tindrà lloc entre els dies 4 d'octubre i 15 de novembre i comptarà amb la participació d'especialistes de diverses procedències geogràfiques, polítiques i professionals que ens ajudaran a reflexionar sobre desigualtat des d'una perspectiva de drets.

Però, importa la desigualtat? Què ha significat històricament l’ideal d’igualtat i què pot significar avui? En tal cas, és injusta tota desigualtat? Com tracta la igualtat i les diferències el nostre ordenament jurídic? Quina relació hi ha entre el principi d’igualtat i els drets? Com podem pensar avui la igualtat en un món globalitzat? Quina relació manté la igualtat amb la participació política? Afecta l’increment de les desigualtats a la garantia dels drets socials? Quins són els seus efectes en l’àmbit de la salut? I en l’educació? I en les esferes productives o reproductives? Com pensar el valor de la igualtat en un planeta finit de recursos escassos? Quin impacte té l’augment de les desigualtats en la garantia del dret a l’alimentació i en el reclam de sobirania alimentària? Com afecta la desigualtat a l’espai públic i a la ciutat? Es pot parlar de democràcia en un món de subjectes polítics tan desiguals?

El curs enfronta aquest i altres interrogants des d’un enfocament decididament multidimensional i atent a la perspectiva històrica. La seva pretensió no és una altra que establir un diagnòstic fecund que pugui enfortir algunes línies programàtiques per a una millor salvaguarda i protecció dels drets socials.

Consulteu el programa complet a la nostra web.

Dates: Del 4 d’octubre al 15 de novembre 2016

Termini d'inscripció: A partir del 9 de setembre fins al 3 d'octubre

Horari: Dimarts i dijous, de 18:30 a 20:00

Adreça: Seu d'ECOS. C/Bailèn nº 5, Barcelona.

Preu matrícula: 80 € * Estudiants i persones en atur 40 €

Més informació: formacio@observatoridesc.org // Tel. 93 302 6882

* Es donarà certificat d'assistència (amb una assistència mínima del 80% de les sessions)